• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Oksekød med græskar

Oksekød med græskar

oksekød med græskar og grønkål
Del gerne:
13
SHARES
FacebookMessenger13PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 27. september 2023 - Udgivet: 7. januar 2019

Her er en lækker og nem opskrift på oksekød med græskar og grønkål. Det er bøf i strimler, der anrettes på en bund af snittet grønkål og græskartern.

Oksekød med græskar og grønkål er en virkelig måde at tilberede og servere en bøf på.

Her er der ingen sovs, men mørt oksekød, der anrettes flot på en bund af fintsnittet grønkål og tern af ovnbagt butternut squash.

En nem opskrift, der også er god som gæstemad.

Dertil skal vi selvfølgelig huske, at grønkålen er fyldt med vitaminer og mineraler, så det er en sund ret at stille på bordet.

Bøfferne kan være alle udskæringer, men jeg vil anbefale dig at købe ribeye steaks på cirka 200 gram stykket, som du så skærer i aflange strimler.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Ingredienser til oksekød med græskar

4 bøffer på 200 gram stykket
1 dusk frisk rosmarin
3 fed hvidløg

200 gram frisk grønkål
1 butternut squash - se her hvordan du bager den i ovnen
75 gram græskarkerner
Olivenolie
Citronsaft
Balsamico
Smør
Salt
Peber

Fremgangsmåde

  1. Start med at salte oksekødet grundigt på begge sider, og lad det derefter hvile i en lille time.
  2. Butternut squash tilberedes som anvist i linket længere oppe - det bages med honning, tages ud og skæres i mindre tern.
  3. Grønkål skylles og slynges tør. Nip de krøllede blade af stokken, og snit bladene meget fint.
  4. Hak rosmarin og hvidløg fint.
  5. Varm en pande op og rist græskarkernerne til de netop begynder at poppe rundt på panden. Hæld dem i en lille skål.
  6. Stil panden tilbage på kogepladen, og varm op til høj varme.
  7. Kom en god klat smør på sammen med en sjat olie, og steg nu bøfferne et minut på den ene side. Vend og steg et minut på den anden.
  8. Skru lidt ned for varmen, og tilsæt rosmarin og hvidløg. Ryst panden lidt rundt. Steg nu videre i 1-2 minutter på hver side, afhængig af tykkelsen på bøfferne.
  9. Krydr med peber og tag bøfferne af panden. Lægges på et skærebræt.
  10. Anret nu fire tallerkner. Fordel grønkål nederst, og derpå tern af butternut squash. Drys med ristede græskarkerner. Hæld lidt olie og citronsaft over. Krydr med en smule salt og peber.
  11. Skær bøfferne i aflange stykker, som lægges øverst på salaten. Giv kødet en strimmel balsamico og lidt olie og drys eventuelt lidt flere græskarkerner på.

Servering

Oksekød med græskar og grønkål serveres straks. Har du mere tilbehør, serveres det i en skål ved siden af.

Prøv også at servere et stykke italiensk grydebrød til  - det er meget nemt at lave.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Billede af Vining bøfgryde.

Viking bøfgryde - gryderet med oksesauté

Forsiden lige nu

Kyllingeret med ris i ovn
Kyllingeret med ris i ovn→ Se opskriften
Madplan uge 27
Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter→ Se opskriften
kartoffelsalat med soltørrede tomater
Kartoffelsalat med soltørrede tomater og gul peberfrugt→ Se opskriften
kyllingesatay spyd
Kyllingesatay - marinerede kyllingespyd til ovn eller grill→ Se opskriften
Billede med sort peber.
Peber - fakta og viden om sort, hvid og grøn peber→ Se opskriften
billede med kylling i fad med spidskål
Kylling i fad med spidskål, nye kartofler og asparges→ Se opskriften
billede med stikkelsbærkage opskrift
Stikkelsbærkage→ Se opskriften
Katrines yndlingsboller
Katrines yndlingsboller→ Se opskriften
billede af rabarbercrumble med kokos
Opskrift på rabarbercrumble med kokos→ Se opskriften
Affogato - italiensk kaffedessert
Affogato – nem italiensk isdessert med kaffe→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her