• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Grillmad › Oksefilet på rotisserie (grillet på spyd)

Oksefilet på rotisserie (grillet på spyd)

oksefilet på rotisserie grillet på spyd
Del gerne:
123
SHARES
FacebookMessenger123PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 3. november 2024 - Udgivet: 11. juli 2017

Oksefilet på rotisserie: Snør en oksefilet og grill den på et spyd. Det er meget nemt, og du får en virkelig lækker og mør oksesteg.

Man kan grille mange ting på spyd, men kan man også lave en oksefilet på rotisserie? Ja da, sagtens, og resultatet bliver perfekt.

Oksefileten er fremragende at trække på et rotisserie, men den er bedst hvis den snøres stramt sammen med bomuldssnor, og derefter trækkes på spydet.

Ofte er oksefileten forholdsvis tynd, og derfor kan den næsten rulles sammen, og derefter snøres.

Opskriften er til otte personer, men overskydende kød er super godt pålæg.

KENDER DU DENNE opskrift på lette og luftige pølsebrød

Til oksefilet på rotisserie anvendes:

1 oksefilet på cirka to kilo
Groft salt
Olivenolie
Peberblanding/pebermix
Tørret rosmarin

SE DEN NEMME opskrift på hjemmelavet hvidløgssmør

Sådan laver du oksefilet på rotisserie:

  1. Oksefileten duppes tør med et stykke køkkenrulle, og derefter skal krølfedtet ridses i skrå tern/ruder. Pas på ikke at skære ned i kødet.
  2. Fjern også eventuelle sener/urenheder under oksefileten.
  3. Fold den derefter sammen til en "pølse", og snør den stramt med bomuldssnor. Du kan så måske se på billedet hvordan jeg har gjort det.
  4. Træk stegen på et spyd til rotisserie, og spænd den fast.
  5. Læg spydet med oksefilet over køkkenvasken, og krydr den ny grundigt med groft salt og peberblanding. Jeg har anvendt en Texas pebermix. Dryp den også godt med olivenolie og giv den en god omgang tørret rosmarin.
  6. Lad den nu hvile i en time.
  7. Varm grillen godt op, og du starter med at grille oksefileten ved direkte varme, så den får en god stegeskorpe. Her har jeg tilberedt den i min Weber Q3200 gasgrill, så jeg starter med begge brændere på fuldt blus.
  8. Monter rotisserie og oksefilet i grillen, og luk lågen. Nu skal den først hav 15 minutter, hvor den snurrer lystigt rundt og får en god kulør.
  9. Så slukkes den inderste brænder, fordi resten af grilltiden er ved indirekte varme.
  10. Den nøjagtige stegetid fra nu af kan variere afhængig af temperaturen i grillen, kødet, størrelsen på stegen og andre faktorer, men oksefileten er medium stegt og færdig når den har en kernetemperatur på 55 grader. Så anvend et stegetermometer.
  11. I dette tilfælde blev oksefileten brunet i 15 minutter ved direkte varme, og derefter fik den knap 45 minutter ved indirekte varme, hvor den yderste brænder kørte på næsten fuldt blus.
  12. Når kernetemperaturen er på 55 grader, skal den hvile utildækket i 20 minutter på et skærebræt, hvorefter den skæres i tynde skiver med en skarp kniv.

SÅDAN BAGER du chokoladekage med Baileys

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens madplan uge 29

Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Forsiden lige nu

Ugens madplan uge 29
Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
billederesultat for svinemørbrad med honning og soja
Svinemørbrad med honning→ Se opskriften
Salat med kogte kartofler
Salat med kogte kartofler, asparges og radiser→ Se opskriften
billede med spinatsalat
Spinatsalat med babyspinat, tomater og rødløg→ Se opskriften
Pandekageroulade
Pandekageroulade med jordbær→ Se opskriften
billede med mørbrad med asparges, kartofler og salviesmør
Mørbrad med asparges, kartofler og salviesmør→ Se opskriften
Nemme krebinetter med let sommerfrikassé opskrift
Krebinetter med let sommerfrikassé→ Se opskriften
Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.
Stegt fennikel med ærter og grønne asparges→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
billede med ærtegryde
Ærtegryde (opskrift på nem og hurtig gryderet med ærter)→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her