Magnum Classic er en af de mest populære is i Danmark. Men ved du, hvad der er i den? Vi har taget et grundigt kig på den klassiske ispind.
Magnum Classic fra Frisko er en enkel is med vaniljeis og chokoladeovertræk. Den har hverken kulørte farver eller en vingummi gemt i toppen.
Alligevel er det en af de mest populære og mest solgte ispinde herhjemme.
Det tykke chokoladeovertræk har et godt knas, når man bider i det og selve vaniljeisen har lige netop en konsistens, der er tilpas. Den smelter hverken for hurtigt eller for langsomt.
Men hvad er der egentlig i Magnum Classic? Altså udover det, der er synligt for øjet. Det får du svar på her.
Ingredienserne i Magnum Classic
Vanilje, fløde, sukker og chokolade vil måske være det umiddelbare svar, men der er mere end det.
Ser du på ingredienslisten, dukker dette op, hvor rækkefølgen viser mængden af ingredienserne. Det vil sige, det første er der mest af.
Skummetmælk, sukker, kakaosmør, valle (mælk), kakaomasse, kokosolie, glukosesirup, glukosefruktosesirup, sødmælkspulver, mælkefedt, emulgatorer (E471, sojalecithin, E476), stabilisatorer (E410, E412, E407), vaniljestang, aromaer, farvestof (E160a).
Det kan se lidt voldsomt ud, men der er en forklaring på de mange e-numre.
Det betyder e-numrene
Emulgatorer, stabilisatorer, aromaer og farvestof er noget af det, der fanger øjet, når man ser på ingredienslisten. Og der er faktisk en logisk forklaring på det hele.
Emulgatorerne bruges til at forbinde olie og vand. Sojalecithin, der stammer fra sojabønner, hjælper for eksempel med til at blande olie og vand sammen.
De andre to emulgatorer, E471 og E476, er fedtsyrer, som sørger for, at konsistensen bliver cremet.
Stabilisatorerne: E410 er johannesbrødkernemel, som bruges som bindemiddel.
E407 er et kulhydrat, der stammer fra rødalge. Det kan gøre en masse tykkere og forhindre, at for eksempel kakao ikke klumper sammen.
Den sidste stabilisator er E412, et kulhydrat fra guarplanten. det er også et fortykningsmiddel lige som E407.
Farvestoffet 160a dækker over betacaroten, et farvestof der findes naturligt i for eksempel gulerødder, men som også kan fremstilles syntetisk. Her er det for at give vaniljeisen en fin creme-farve.
Energifordeling og kalorier
Der er 260 kalorier i en Magnum Classic, men ser man på energifordelingen, regnes den pr. 100 gram - lidt mere end en ispind.
Her ses næringsindholdet for 100 gram:
Energi: 310 kalorier.
Fedt: 19 gram.
Kulhydrater: 29 gram.
Protein: 3,5 gram.
Kostfibre: 1,5 gram.
Magnum Classic er i øvrigt Rainforest Alliance certificeret.
Læs også vores smagstest af vaniljeis her:
Bedst i test: Smagstest af vaniljeis
Kilder: Food4me.dk, Unilever, Fødevarestyrelsen.
Comments
No Comments