Limekartofler bagt i ovnen med honning og cashewnødder smager simpelthen så godt. Og de kan serveres til alle mulige retter.
Limekartofler med honning er dejligt tilbehør til alverdens retter, fra stege til laks og vegetardeller.
Kartoflerne vendes i en blanding af limesaft, honning, olivenolie og falgesalt. Herefter tilsættes cashewnødder, og så skal det hele i ovnen i en time.
Imens kartoflerne bager, kan man så tilberede resten af måltidet. Prøv for eksempel at grille lammekoteletter til eller stege nogle rigtig gode T-bone steaks.
Opskrift på limekartofler i ovn
Ingredienser
- 1 kg kartofler - i både
- 2 lime - saft og fintrevet skal
- 1 pose cashewnødder
- flagesalt
- 2 spsk akaciehonning
- 1 sjat olivenolie
Sådan gør du
- Tænd ovnen på varmluft 220 grader.
- Skyl kartoflerne grundigt og skær dem i både.
- Kom kartofler og cashewnødder i er ildfast fad.
- Bland honning, lime, flagesalt og olivenolie og hæld dem over kartoflerne.
- Vend det hele godt sammen.
- Sæt fadet ind i en forvarmet ovn og lad kartoflerne bage i en time.
- Rør i det engang imellem.
Tips
Kartofler i ovn er noget af det nemmeste og lækreste tilbehør både som hverdagsmad og gæstemad.
Hvis du vil have dem sprøde som her, skal der skrues godt op for varmen, foretrækker du dem derimod bløde, skal de ikke have mere end 180 grader varmluft i en time.
Prøv flere af vores kartoffelretter:
Kartoffelfritter med cajunkrydderi
Flødekartofler med kantareller
Kartoffelbåde med soltørrede tomater i ovn
Maria Ullergaard har en stor passion for mad, og leverer lækre opskrifter til Madens Verden. Følg hende også på @madoglivsnyderi på Instagram.

Comments
No Comments