En lækker opskrift på kylling med salvie, hvor du tilbereder en parteret kylling i et fad i ovnen med salviesmør og friske salvieblade.
Kylling med salvie er en opskrift med inspiration fra Italien, hvor kylling og salvie er et elsket makkerpar.
Salvie og kylling passer nemlig perfekt sammen, og her parteres en kylling, hvorefter den steges i et fad i ovnen med salviesmør.
Det er en skøn ret, som både kan bruges som hverdagsmad og aftensmad - eller som en lækker gæsteret.
Opskrift på kylling med salvie
Ingredienser
- 1 kylling på ca. 1,5 kilo
- 50 gram smør
- 1 potte salvie
- olivenolie
- 1 citron
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Smør en bradepande eller ildfast fad med olie.
- Den hele kylling parteres i henholdsvis over- og underlår, vinger og brystkødet i hver to stykker. Fordeles i bradepanden/fadet.
- Dryp olie og citronsaft over kyllingestykkerne.
- Smelt smørret under omrøring i en lille gryde, lad det bruse af og kom så en håndfuld grofthakkede salvieblade i.
- Pensl kyllingestykkerne med salviesmør, og krydr med salt og friskkværnet peber.
- Steg din kylling med salvie i ovnen, hvor den skal have ca. 1 time. Du kan undervejs pensle kyllingestykkerne med salviesmør.
Næringsindhold
Tips
Kylling med salvie serveres straks, og der er mange muligheder for tilbehør.
Prøv eksempelvis med en lækker speltsalat - eller måske de knuste kartofler med hvidløgssmør.
Se også disse opskrifter med kylling:
Comments
No Comments