Her er den lækre opskrift på kulmule med asparges risotto, hvor fisken steges på panden og serveres med bagte tomater. Du skal anvendes kulmule med skind.
Kulmule med asparges risotto er en nem og smuk fiskeret, der laves på under en halv time. Fiskeretter er jo i det hele taget hurtige at lave.
Bed fiskehandleren om kulmule med skindet på, for så er den nemmere at stege på panden uden den går i stykker.
Opskriften er til fire personer.
Ingredienser til kulmule med asparges risotto
600 gram kulmule med skind
3 fed hvidløg
Olivenolie og smør
2 skalotteløg
3 fed hvidløg
350 gram risotto ris
1 liter varm grøntsagsbouillon (1 liter vand og 2 terninger)
2 deciliter mælk
1 bundt grønne asparges
Salt og friskkværnet peber
250 gram små tomater
Olivenolie
Balsamico
Fremgangsmåde
- Start med tomaterne. Kom dem i et ildfast fad, hæld lidt olivenolie og balsamico over og krydr med lidt salt. Bages 20 minutter ved 200 grader varmluft.
- Så sætter du gang i risottoen. Finthakket skalotteløg og hvidløgsfed sauteres i olivenolie ved middelvarme. Tilsæt risottoris og lad dem sautere med et par minutter.
- Hæld så bouillon ved så det dækker, og lad nu risottoen simre ved svag varme i 15-20 minutter - afhængig af risene. Se eventuelt på pakken. Undervejs tilsætter du gradvist bouillon efterhånden som væden næsten er kogt væk.
- Når al bouillon er tilsat, kommes mælken gradvist ved. Det giver risottoen en flottere, hvid farve. Kog indtil risottoen stadig har en anelse bid, uden den er rå. Smag til med salt og peber.
- De grønne asparges snittes i mundrette stykker og kommes i, Varmes med i to minutter.
- Inden da har du sat gang i kulmulen, som skæres i portionsstykker. Varm en pande op ved en god varme og kom lidt olie på. Læg kulmulen på med skindsiden nedad, og steg ved høj varme i to minutter.
- Skru derefter ned for varmen til middel, og steg videre indtil kødet skifter farve til en mere mælkehvid kulør. Det tager typisk 3-5 minutter.
- Skru så varmen op, kom et par klatter god smør på panden sammen med knuste hvidløgsfed. Vend fisken om og steg 10 sekunder på kødsiden, hvorefter den tages af.
Anret med aspargesrisotto nederst på en lun tallerken, læg et stykke kulmule ovenpå, og server tomaterne til.
Du kan eventuelt dryppe lidt olivenolie over fisken, og pynte med lidt kørvel.
Se også mine opskrifter på: