Krystalliseret chokolade giver desserten et ekstra raffinement. Det bedste er, at det både er nemt at lave, og har en god smag og konsistens.
Krystalliseret chokolade ser vi ofte på dessertanretninger på restauranter. Måske har du tænkt, at det er lækkert, og du godt kunne tænke dig at lave det selv.
Nu får du en yderst nem opskrift på chokoladekrystaller, som du kan bruge til at drysse ud over en dessert, pynte en kage med eller dekorere isen.
Du kan både brug mørk, lys og hvid chokolade. Jeg foretrækker dog den lyse, da den har en meget mild smag.
Opskrift på krystalliseret chokolade
Krystalliseret chokolade
Ingredienser
- 50 ml vand
- 50 gram sukker
- 50 gram hvid chokolade
- frugtfarve - hvis ønsket
Sådan gør du
- Forbered dig, før du begynder at lave krystalliseret chokolade. Sæt elpiskeren frem, læg et stykke bagepapir på køkkenbordet og find gryde og køkkenvægt frem.
- Hak chokoladen.
- Nu skal du varme vand og sukker op, så det får en temperatur mellem 130 og 140 grader. Har du ikke et termometer, kan du sagtens klare dig ved at sjusse dig frem. Sukkermassen skal boble i mindst fem minutter, og du skal være sikker på, at det har fået en god varme.
- Fjern gryden fra varmen. Nu hælder du den hakkede, hvide chokolade ned i siruppen. Pisk lige med det samme, så chokoladen piskes ind i siruppen. Du vil hurtigt opdage, at den tørrer og krystalliserer i småbitte stykker.
- Hæld straks chokoladekrystallerne ud på et stykke bagepapir, så de ikke brænder på i bunden af gryden. For selv om den er taget af varmen, er den stadig brandvarm i bunden.
- Nu kan du bruge krystallerne til dessert - eller gemme dem i en lufttæt beholder til næste dag.
Få tilsendt opskriften på mail
Tip
Når du bruger hvid chokolade, kan du vælge at farve krystalliseret chokolade i lige præcis den farve, du helst vil have.
Dryp blot lidt frugt- eller pastafarve i sukkerblandingen, så kan du pynte med præcis den kulør, du ønsker.
Konsistensen er dejlig sprød uden at være hård, så lav drysset dagen før, gæsterne kommer. Så kan du opbevare det i en lukket beholder, og det vil holde sig sprødt.
Se lækre dessertopskrifter her:
Del dine ideer og tanker med os andre her: