Her er en virkelig lækker opskrift på appelsinfromage. En hjemmelavet fromage med appelsinsmag, og den er helt perfekt som dessert.
Appelsinfromage er en kær fætter til den klassiske citronfromage, som dog kan dele vandene.
Nogen elsker mormors citronfromage, mens andre har det svært med den.
Så er det nemmere med en hjemmelavet fromage med appelsin, som de fleste helt sikkert vil synes bedre om.
Og heldigvis er appelsinfromagen heller ikke svær at lave.
Opskrift på appelsinfromage
Ingredienser
- 3 appelsiner
- 5 blade husblas
- 4 æggeblommer gerne pasteuriserede
- 125 gram sukker
- 4 æggehvider gerne pasteuriserede
- 2,5 deciliter piskefløde
Sådan gør du
- Læg husblas i blød i koldt vand.
- Riv skallen af den ene af appelsinerne. Pres herefter saften af de 3 appelsiner.
- Pisk sukker og æggeblommer til det er lyst og luftigt.
- Pisk æggehviderne stive.
- Pisk fløde til flødeskum.
- Smelt den udblødte husblas i et par spiseskefulde appelsinsaft, og hæld den resterende saft i. Kom det i æggeblommerne og rør det hele godt sammen. Lad det køle af et par minutter.
- Vend først flødeskum forsigtigt i, og til sidst de stiftpiskede æggehvider.
- Hæld din appelsinfromage i en skål, og lad den stå i køleskab mindst et par timer inden servering. Så er den perfekt.
Næringsindhold
Tips
Den færdige appelsinfromage kan pyntes med flødeskum, appelsinskiver og lidt finthakket chokolade.
Det er en virkelig lækker dessert, som de fleste vil elske.
Appelsinfromagen er lavet af Frøken Fryd.
Se også disse opskrifter:
Jeg synes din opskrift er fuld forståelig og lige til at gå til, men lige et spørgsmål - har du nogensinde prøvet at erstatte appelsin med mandariner?
Jeg vil prøve, da jeg har så mange til overs fra julen.
Godt nytår
Hej Bente
Mange tak for det - og det bør du kunne gøre uden problemer, Og en god måde at få brugt rester på. Vær opmærksom på, at smagen i mandariner typisk er mildere end i appelsiner.
Alt det bedste - og godt nytår
Holger