• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kernerugbrød med surdej på 2 timer

Kernerugbrød med surdej på 2 timer

hjemmebagt kernerugbrød
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
9
SHARES
FacebookMessenger9PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  27. december 2021 - Udgivet:  24. august 2021

Den bedste opskrift på kernerugbrød med surdej, som du kan bage på 2 timer. Et nemt, saftigt og velsmagende rugbrød. Opskriften giver 3 stk.

Kernerugbrød med surdej er et sundt og lækkert rugbrød, som du faktisk kan bage på et par timer.

Det er et hjemmebagt rugbrød med masser af kerner, og jeg har udviklet opskriften med det sigte, at det skal være nemt at bage rugbrød.

For mange virker rugbrødsbagning som en besværlig, kringlet og tidskrævende omgang, men det er slut nu.

Her rører du nemt rugbrødsdejen sammen, lader den hvile lidt i formen, og derefter bages de tre kernerugbrød nemt i ovnen.

Du får nemlig tre rugbrød ud af denne opskrift, og jeg laver dem i 1,5 liters forme. Laver du større rugbrød, skal du beregne lidt længere bagetid.

I forhold til de 200 gram hele rugkerner skal det siges, at jeg bruger rugkerner fra Valsemøllen, og disse kerner er klar til brug. Du kan købe dem i de fleste supermarkeder.

Se mere inspiration:

  • Surdej - opskrift og guide med tips og tricks til surdej
  • Sønderjysk rugbrød - nem opskrift med eller uden surdej
  • Opskrift på fuldkornsrugbrød med surdej på 2 timer
  • Hjemmebagt rugbrød - den bedste opskrift med surdej

Opskrift på kernerugbrød

hjemmebagt kernerugbrød
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Kernerugbrød

5 fra 2 stemmer
Den bedste opskrift på kernerugbrød med surdej, som du kan bage på 2 timer. Et nemt, saftigt og velsmagende rugbrød. Opskriften giver 3 stk.
Forb. tid 1 time t
Tilb. tid 1 time t
Samlet tid 2 timer t
Antal: 3 stk.
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Kalorier: 250
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Rugbrødsdej
  • 500 g vand - lunkent, måske lidt mere
  • 40 g gær
  • 33 cl hvidtøl - en flaske, mørkt
  • 300 g rugmel - groft
  • 200 g fuldkorns hvedemel
  • 100 g hvedemel
  • 30 g salt
  • 30 g maltmel - mørkt
  • 300 g surdej
  • 100 g græskarkerner
  • 200 g rugkerner - varmebehandlede, klar til brug
  • 300 g blandede kerner - består af solsikkekerner, hørfrø, græskarkerner, havregryn, chia​ og sesamfrø

Fremgangsmåde
 

  1. Det nemmeste er at lave kernerugbrød på røremaskine, hvor du anvender kagespartel. Altså ikke dejkrog.
  2. Kom vand og gær i og rør det ud.
  3. Tilsæt så de øvrige ingredienser, og rør dejen ved middel hastighed i ca. 10 minutter. Hvis dejen bliver klemt op ad siden på røreskålen, skal du tilsætte en smule mere vand, indtil den ikke gør det mere.
  4. Smør tre brødforme. Jeg bruger 1,5 liters aluforme. Smøres eller sprayes med fedtstof.
  5. Fordel rugbrødsdejen i de tre forme. Fugt hænderne og tryk dejen let til. Drys evt. lidt blandede kerner over.
  6. Læg et viskestykke over, og lad rugbrødsdejen hvile i 30-40 minutter.
    rugbrødsdej med surdej til kernerugbrød
  7. Forvarm ovnen til 250 grader varmluft.
  8. Stil dine kernerugbrød ind på en rist på næstnederste rille, og bag dem ca. 55 minutter. Straks rugbrødene er kommet i ovnen, skruer du ned på 200 grader varmluft. Kernetemperaturen i rugbrød skal være 96-98 grader.
  9. De sidste 10 minutter lukkes dampen ud af ovnen, hvor du 2-3 gange lige åbner og lukker ovnlågen.

Næringsindhold

Kalorier: 250kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Note

De færdigbagte kernerugbrød vendes ud på rist, og skal køle helt af inden udskæring!

Ellers kan du risikere, at brødet smuldrer.

Du kan i øvrigt også nedsætte mængden af gær til det halve, og så lade kernerugbrødene hæve i 5-6 timer inden de bages.

Her finder du mange flere opskrifter på brød og boller.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. hansen.per@hotmail.com

    september 05, 2021 at 3:49 pm

    ⁷Hej Holger
    Jeg har prøvet dette rugbrød og det smager fantastisk, men de er blevet meget løse i krummen. Derfor får de kun de 3 stjerner.
    Hvad tror du at jeg har gjort forkert?
    For øvrigt skal din hjemmeside/blogg have stor, meget stor ros, jeg bruger den flittigt😁
    Med venlig hilsen
    Per Hansen

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      september 07, 2021 at 8:42 am

      Hej Per
      Tak for det - og de venlige ord. Altid dejligt med feedback på opskrifterne.
      I forhold til rugbrødet kan der være flere forklaringer. Jeg har ikke selv oplevet det, men måske varmer din ovn lidt mere end min, og det kan gøre rugbrødet tørt. Og så skal de hjemmebagte rugbrød selvfølgelig køles helt af inden de skæres ud.
      Men meltyperne kan også opføre sig forskelligt, så der kan være mange ting der spiller ind. En af de vigtige faktorer er, at rugbrødsdejen hverken er for tynd eller tyk i konsistensen. Hvis dejen klæber sig op af kanten på røreskålen, skal der tilsættes lidt mere vand, så dejen bliver æltet godt rundt.
      Jeg har i øvrigt opdateret opskriften en smule, så den nu indeholder lidt mere salt og maltmel.
      Det er jo en videnskab at udvikle sådan et nyt rugbrød, men nu er jeg faktisk meget tilfreds med det. Så jeg håber også du vil give det en chance mere 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften
Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required