• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Brød › Opskrift på fuldkornsrugbrød med surdej på 2 timer

Opskrift på fuldkornsrugbrød med surdej på 2 timer

hjemmebagt fuldkornsrugbrød
5 fra 6 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
17
SHARES
FacebookMessenger17PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 27. december 2021 - Udgivet: 29. juli 2021

Her er min opskrift på hjemmebagt fuldkornsrugbrød, som du kan bage samme dag. Det er et nemt rugbrød med rugkerner, surdej og græskarkerner.

Hjemmebagt fuldkornsrugbrød er nemme at bage. I hvert fald med denne opskrift.

Her kan du nemlig bage tre lækre rugbrød med fuldkorn, og samlet kan du lave rugbrødene på godt og vel et par timer.

Du skal altså ikke starte dagen før, men kan gå direkte i gang med din rugbrødsbagning.

Til disse fuldkornsrugbrød er der anvendt groft rugmel, knækkede rugkerner, 5-korns blanding og andre gode sager, og så er der selvfølgelig også en god surdej i brødene. I dette link kan du se hvordan du meget nemt laver din egen surdej.

Du får tre rugbrød med fuldkorn ud af denne opskrift.

Se også disse opskrifter:

  • Smagstest af købt rugbrød – se testvinderen her
  • Sønderjysk rugbrød - nem opskrift med eller uden surdej
  • Hjemmebagt rugbrød - den bedste opskrift med surdej
  • Stenalderbrød - nemt og sundt brød uden hvedemel

Opskrift på fuldkornsrugbrød

hjemmebagt fuldkornsrugbrød
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Fuldkornsrugbrød

5 fra 6 stemmer
Her er min opskrift på hjemmebagt fuldkornsrugbrød, som du kan bage samme dag. Det er et nemt rugbrød med rugkerner, surdej og græskarkerner.
Forb. tid 45 minutter min
Tilb. tid 1 time t 15 minutter min
Samlet tid 2 timer t
Antal: 3 stk.
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Kalorier: 1545
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 600 g vand - lunkent, svarende til 6 dl.
  • 50 g gær
  • 1 flaske hvidtøl - 33 centiliter
  • 600 g rugmel - groft
  • 200 g fuldkorns hvedemel
  • 200 g knækkede rugkerner
  • 200 g 5-korns blanding
  • 100 g græskarkerner
  • 30 g salt
  • 2 spsk maltmel - mørkt
  • 250 g surdej
  • 2 spsk mørk sirup
  • 4 spsk citronsaft - friskpresset

Fremgangsmåde
 

  1. Gær røres ud i vand. Det nemmeste er at lave dejen på en røremaskine, så du kan komme gær og vand i skålen til røremaskinen, og røre gæren ud med en spiseske. Kom derefter hvidtøl i.
  2. I en andel skål vejes alle de tørre ingredienser af og vendes sammen. Kommes ned i røreskålen.
  3. Tilsæt også surdej, mørk sirup og citronsaft.
  4. Sæt kagespartel (K-spade) på, og rør dejen ved lav hastighed i ca. 15 minutter.
    dej til fuldkornsrugbrød
  5. Smør 3 rugbrødsforme grundigt.
  6. Fordel dejen til dine fuldkornsrugbrød i de tre forme, og der skal være ca. 850 gram rugbrødsdej i hvert form. Kom vand på hænderne, og tryk dejen let til i formene. Jeg plejer at drysse med 5-kornsblanding, men dette kan udelades.
    dejen til fuldkornsrugbrødene fordeles i tre smurte forme
  7. Lad nu fuldkornsrugbrødene stå i ca. 30 minutter på køkkenbordet.
  8. Imens tændes ovnen på 250 grader varmluft, og risten sættes i ovnen på næstnederste rille.
  9. Stil dine fuldkornsrugbrød ind i ovnen, og her skal de bages i ca. en time og 15 minutter. Efter 10 minutter skrues ned på 180 grader varmluft. Rugbrød er færdigbagte ved en kernetemperatur på 98-100 grader. Så anvend evt, et stegetermometer.
    de færdigbagte fuldkornsrugbrød køles af på en rist eller hulplade

Næringsindhold

Kalorier: 1545kcalKulhydrater: 294gProtein: 54gFedt: 23gMættet fedt: 4gFlerumættet fedt: 9gEnkelumættet fedt: 6gTransfedt: 0.01gNatrium: 3932mgKalium: 1426mgKostfibre: 44gSukker: 15gVitamin A: 12IUVitamin C: 8mgCalcium: 141mgJern: 14mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Note

De færdigbagte fuldkornsrugbrød tages ud af formene, og køles af på en rist eller hulplade.

På den måde undgår du at rugbrødene bliver fugtige i bunden.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Forsiden lige nu

Billede af kotelet a la milanese.
Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien→ Se opskriften
Lækre og nemme kartoffelpakker med hvidløg og rosmarin, der både kan tilberedes i ovn og grill. Kartoffelpakkerne er gode som tilbehør. Foto: Madensverden.dk.
Kartoffelpakker med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Grillet blomkål opskrift
Grillet blomkål med persille - sundt tilbehør→ Se opskriften
billederesultat for bananis med chokolade
Bananis (hjemmelavet is med banan og chokolade)→ Se opskriften
Persilleolie
Persilleolie (opskrift på hjemmelavet urteolie med persille)→ Se opskriften
Ugens madplan uge 28
Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
pulled pork i ovn
Pulled pork - opskrift i ovn, på grill eller i smoker→ Se opskriften
billederesultat for fetakartofler
Fetakartofler→ Se opskriften
Lækre grillspyd med mørbrad, og gode brunchpølser, der grilles fire minutter på hver side ved lav varme. Foto: Madensverden.dk.
Grillspyd med mørbrad og brunchpølser→ Se opskriften
billede til artikel om nødder og mandler
Er nødder og mandler sunde? Her får du fakta→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required