Her er min opskrift på hjemmebagt fuldkornsrugbrød, som du kan bage samme dag. Det er et nemt rugbrød med rugkerner, surdej og græskarkerner.
Hjemmebagt fuldkornsrugbrød er nemme at bage. I hvert fald med denne opskrift.
Her kan du nemlig bage tre lækre rugbrød med fuldkorn, og samlet kan du lave rugbrødene på godt og vel et par timer.
Du skal altså ikke starte dagen før, men kan gå direkte i gang med din rugbrødsbagning.
Til disse fuldkornsrugbrød er der anvendt groft rugmel, knækkede rugkerner, 5-korns blanding og andre gode sager, og så er der selvfølgelig også en god surdej i brødene. I dette link kan du se hvordan du meget nemt laver din egen surdej.
Du får tre rugbrød med fuldkorn ud af denne opskrift.
Se også disse opskrifter:
Opskrift på fuldkornsrugbrød
Fuldkornsrugbrød
Ingredienser
- 600 gram vand - lunkent, svarende til 6 dl.
- 50 gram gær
- 1 flaske hvidtøl - 33 centiliter
- 600 gram rugmel - groft
- 200 gram fuldkorns hvedemel
- 200 gram knækkede rugkerner
- 200 gram 5-korns blanding
- 100 gram græskarkerner
- 30 gram salt
- 2 spiseskefulde maltmel - mørkt
- 250 gram surdej
- 2 spiseskefulde mørk sirup
- 4 spiseskefulde citronsaft - friskpresset
Sådan gør du
- Gær røres ud i vand. Det nemmeste er at lave dejen på en røremaskine, så du kan komme gær og vand i skålen til røremaskinen, og røre gæren ud med en spiseske. Kom derefter hvidtøl i.
- I en andel skål vejes alle de tørre ingredienser af og vendes sammen. Kommes ned i røreskålen.
- Tilsæt også surdej, mørk sirup og citronsaft.
- Sæt kagespartel (K-spade) på, og rør dejen ved lav hastighed i ca. 15 minutter.
- Smør 3 rugbrødsforme grundigt.
- Fordel dejen til dine fuldkornsrugbrød i de tre forme, og der skal være ca. 850 gram rugbrødsdej i hvert form. Kom vand på hænderne, og tryk dejen let til i formene. Jeg plejer at drysse med 5-kornsblanding, men dette kan udelades.
- Lad nu fuldkornsrugbrødene stå i ca. 30 minutter på køkkenbordet.
- Imens tændes ovnen på 250 grader varmluft, og risten sættes i ovnen på næstnederste rille.
- Stil dine fuldkornsrugbrød ind i ovnen, og her skal de bages i ca. en time og 15 minutter. Efter 10 minutter skrues ned på 180 grader varmluft. Rugbrød er færdigbagte ved en kernetemperatur på 98-100 grader. Så anvend evt, et stegetermometer.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Note
De færdigbagte fuldkornsrugbrød tages ud af formene, og køles af på en rist eller hulplade.
På den måde undgår du at rugbrødene bliver fugtige i bunden.
Her finder du alle opskrifter på godt og hjemmebagt brød på Madens Verden.
Del dine ideer og tanker med os andre her: