God opskrift på kartofler i fad, der samtidig er meget nem at lave. Kartoflerne mases og bages i ovnen med olivenolie og æbleeddike.
Til kartofler i fad til fire personer bruger du:
4 bagekartofler
4 spiseskefulde olivenolie
3 spiseskefulde æbleeddike (eller hvidvinseddike)
1 teskefuld salt
Friskkværnet peber
Sådan laver du de bedste kartofler i fad:
Vask og skrub bagekartoflerne, men de skal ikke skrælles. Tør dem med et viskestykke.
Skær dem så i mundrette stykker, og kom dem i en gryde med koldt vand.
Skyl kartoflerne godt rundt, og hæld vandet fra (det tager det værste af stivelsen i kartoflerne). Fyld igen vand i gryden, så kartoflerne netop er dækket med vand.
Kog nu kartoflerne næsten møre i usaltet vand - det tager cirka 10-12 minutter. Kartoflerne skal ikke koges helt ud, da de jo efterfølgende skal i ovnen.
Hæld vandet fra, og lad dem lige dampe af. Hæld så kartoflerne i et ildfast fad.
Mas dem let med bagsiden af en ske eller grydeske, men de skal ikke blive til mos. Blot mases en smule.
Hæld olivenolie ud over kartoflerne, og drys salt på dem.
Bag så kartoflerne i ovnen ved 230 grader varmludt, og her skal de bages i 15 minutter.
Tag kartoflerne ud. Kom æbleeddike i en lille skål, og pensl kartoflerne med eddiken.
Stil fadet tilbage i ovnen, og bag nu i yderligere fem minutter.
Så er dine kartofler i fad færdige, og klar til servering. Krydr med friskkværnet peber.
Kartoflerne kan serveres til både kødretter og retter kylling eller sågar fisk. Eksempelvis smørstegte rødspætter.
Du kan også drysse de færdige kartofler med lidt friskhakket persille.
Lækre kartofler i fad, der laves af bagekartofler. Kog kartoflerne, og mas dem forsigtigt inden de bages i ovnen med æbleeddike og olivenolie. Foto: Guffeliguf.dk.
Kom med din kommentar her