Se den lækre opskrift på karamelliserede kirsebær, som restauratør Thomas Pasfall laver med kirsebær fra Kerteminde. Inklusiv forklarende video.
Karamelliserede kirsebær er kreeret spontant af den fynske restauratør Thomas Pasfall i den nye serie “Hvad Camp man lave?”.
Derfor er opskriften og ingredienserne på slump, og du kan med fordel justere og eksperimentere.
Denne ret er med en skefuld creme fraiche 38%, men du kan sagtens erstatte denne med eksempelvis en kugle vaniljeis.
Den er meget nem og hurtig at tilberede. Kunsten er at ramme den rette karamellisering af sukkeret, så det kan svøbe om kirsebærerne.
I videoen længere nede kan du se hvordan Thomas Pasfall gør det.
Ingredienser til karamelliserede kirsebær
1-2 skefuld rørsukker pr. person
1-2 skefulde smør pr. person
1 håndfuld hakkede mandler pr. person
1 bakke modne kirsebær
1 bæger creme fraiche 38% (eller is)
Fremgangsmåde
- Start med at udstene kirsebærerne. Forsøg kun at halvere dem, så du har et stor stykke bær i stedet for at hakke dem i småstykker.
- Hæld sukkeret på en varm pande eller bradepande.
- Tilsæt smør og lad blandingen smelte og karamelliere let.
- Tilsæt de hakkede mandler og rør rundt.
- Tilsæt efter lidt tid de udstenede kirsebær.
- De skal ikke have lang tid. sørg bare for at de bliver blandet godt med sukkerblandingen.
- Anret de karamelliserede kirsebær i skåle og top med en skefuld creme fraiche eller is.
Video opskrift
I denne video kan du se hvordan Thomas Pasfall laver de karamelliserede kirsebær.
Flere opskrifter fra Thomas Pasfall:
Del dine ideer og tanker med os andre her: