Se her hvordan du laver kalkun i fad på flødekartofler. En meget nem opskrift, hvor kalkunbryst med bacon steges i fad med flødekartofler.
Kalkun i fad på flødekartofler er en skøn ret, som sagtens kan blive en af dine nye livretter.
Dels er den ret nem hverdagsmad, men den kan sagtens også bruges som gæstemad.
Mængden af kartofler og løg skal du tage som vejledende, for du kan sagtens lave mere eller mindre af dem. Så du behøver altså ikke veje dem af.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Ingredienser til kalkun i fad
Flødekartofler
1,2 kilo skrællede kartofler
2 løg
4 fed hvidløg
5 deciliter piskefløde
Revet muskatnød
Salt og friskkværnet peber
Kalkunroast
900 gram kalkunbryst
Salt
Paprika
Hvidløgspulver
Friskkværnet peber
8 skiver bacon
Fremgangsmåde
- Kartoflerne skrælles og skæres i tynde skiver. Du kan anvende en skarp kniv, eller bruge et mandolinjern.
- Løg pilles, halveres og snittes ligeledes i tynde skiver.
- Hvidløgsfed pilles og knuses med bagsiden af kniven, hvorefter det hakkes let.
- Fordel kartoffelskiver, løg og hvidløg i et fad, og vend det med piskefløde, muskatnød, salt og peber. Så er flødekartoflerne på plads.
- Kalkunbryst krydres på begge sider med salt, paprika, hvidløgspulver (kan udelades) og friskkværnet peber.
- Omvikl med bacon og fold baconskiverne ind under kalkunstegen.
- Læg det ovenpå flødekartoflerne, og stil fadet i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft. Her skal din kalkun i fad på flødekartofler have cirka en time.
Kernetemperatur i kalkun
Retten er færdig når kernetemperaturen i kalkunbrystet er 75 grader.
Så er kødet samtidig også stadig saftigt og du undgår tørt kalkunkød.
Servering
Ved serveringen af kalkun i fad tages kalkunkødet op af fadet og skæres i skiver.
Anret med flødekartofler og en dejlig salat. Eksempelvis en frillice salat.
Du kan også servere med et stykke hjemmebagt ciabattabrød til.
Opskriften i billeder
Din vurdering
-
Kalkun i fad med flødekartofler
Stem her
( stemme)- Ingen reklamer og annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe lækre opskrifter
- Fortsat udvikling af Danmarks bedste madunivers
- Kæmpe tak herfra fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: