• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Julekager: Sådan bager du småkager og kager til jul

Julekager: Sådan bager du småkager og kager til jul

billederesultat for julekager
Del gerne:
43
SHARES
FacebookMessenger43PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  10. november 2024 - Udgivet:  13. november 2023

Indhold

  1. Her er de bedste opskrifter på julekager med alt fra de traditionelle småkager til jul og andre lækre kager. Julens bedste kagesamling.
  2. Brunkager
  3. Pebernødder
  4. Julekringle
  5. Vaniljekranse
  6. Klejner
  7. Norske klejner
  8. Fedtebrød
  9. Jødekager
  10. Peberkager
  11. Berlinere
  12. Chokoladespecier
  13. Bastogne julesmåkage
  14. Håkonskager
  15. Holdbarhed og opbevaring af julesmåkager
  16. Så længe kan kagerne holde sig
  17. Kan man fryse småkager?

Her er de bedste opskrifter på julekager med alt fra de traditionelle småkager til jul og andre lækre kager. Julens bedste kagesamling.

Ingen jul uden julekager og småkager, og dem er der efterhånden en hel del af.

Med alt fra en lækker og hjemmebagt julekringle til de klassiske julesmpkager i form af brunkager, pebernødder og mange flere.

Her får du de bedste opskrifter på julekager, både de store og de små, og så skal det nok blive en god jul. Husk også at lave det smukke peberkagehus.

Brunkager

Ingen jul uden brunkager, og denne opskrift er i særklasse god. Få bagermester Hardy og bageriet i Nørre Nebel i Vestjylland. Nok Danmarks bedste brunkager.

billede af brunkager

Brunkager

Pebernødder

Pebernødder er nemme at lave, og du kan roligt fylde et par solide kagedåser med disse skønne kager.

billede med pebernødder

Pebernødder

Julekringle

Til de bedste julekager hører naturligvis også en god kringle. Og denne er med marcipanremonce og rosiner.

Du kan også bage en stang, der ligner en flot adventskrans.

billederesultat for julekringle

Julekringle

Hjemmebagt adventskrans

Hjemmebagt adventskrans med marcipan

Vaniljekranse

Vi tager lige en opskrift mere fra Hardy Christensens bageri i Vestjylland, for disse vaniljekranse er virkelig også gode.

billederesultat for bagerens vaniljekranse

Vaniljekranse

Klejner

Heller ingen jul uden klejner, og de er faktisk ikke så svære at lave selv. Her er en klassisk opskrift på klejner med fløde og citronskal.

billede med klejner

Klejner

Norske klejner

En anden klejne-variant er de norske klejner, som ikke laves helt på samme måde som de danske. Men de smager også forrygende godt, og hører bestemt også til en dansk jul.

billederesultat for norske klejner

Norske klejner

Fedtebrød

Uha. Alene på grund af fedtebrød kan jeg gå og glæde mig til julen. Absolut en af mine favoritter, og jeg synes det er synd, at kagen har fået så trist et navn, for den smager himmelsk godt.

billederesultat for fedtebrød

Fedtebrød

Se video til opskriften på de sønderjyske fedtebrød:

Jødekager

I rækken af julekager kommer man heller ikke uden om jødekager. Helt fra barns ben elskede jeg jødekagerne, de sprøde kager med kanel og sukker på toppen, og hos min mormor i Holsted kunne jeg nå at spise mange i tiden op til jul.

Jødekager

Peberkager

Peberkager er vaskeægte julekager. Kagerne udstikkes i forskellige former, og pyntes med glasur. Gode at lave for børn, hvor fantasien virkelig kan få frit spil.

billederesultat for peberkager

Peberkager

Berlinere

Berliner Pfannkuchen er tyske af navn, men de lækre kager har også vundet frem i den danske juletradition.

berliner pfannkuchen

Berliner Pfannkuchen

Chokoladespecier

Chokoladespecier er også en dejlig kage til julen, og her er den rigtige og smørbagte variant.

billederesultat for chokoladespecier

Chokoladespecier

Bastogne julesmåkage

I kategorien julekager skal du heller ikke snyde dig selv for disse Bastogne julesmåkager. Især ikke hvis du holder meget af de populære Bastogne kiks.

billederesultat for bastogne julesmåkage

Julesmåkage fra Fanefjord Skovpavillon

Håkonskager

Håkonskager er meget nemme at lave, og så smager de altså super godt. Se opskriften på de lækre julesmåkager her.

billederesultat for håkonskager

Håkonskager

Du kan også bage de klassiske julesmåkager korendekager.

Holdbarhed og opbevaring af julesmåkager

Da december er en travl og hyggelig tid, er der mange, som bager i god tid. Men hvad er god tid? Og hvor længe holder brunkagerne og vaniljekransene sig? Det kan du se her.

Først og fremmest er det vigtigt at opbevare dem korrekt. Det gør du således:

  • Kom først dine småkager i en dåse, når de er helt kolde.
  • Julesmåkager skal opbevares i en dåse eller et glas med et låg, der slutter helt tæt. Hvis du er i tvivl, om der kan komme luft ind, sætter du et stykke bagepapir mellem dåse og låg, før du lukker det.
  • Småkager skal altid opbevares ved stuetemperatur eller lidt under. Men kom dem ikke i køleskabet, for det gør dem bløde og kedelige.
  • Et gammelt husmortrick er at lægge en sukkerknald i kagedåsen, som kan suge fugt til sig og dermed holde kagerne sprøde.

Så længe kan kagerne holde sig

Der er forskel på de forskellige småkagers holdbarhed. Klejner, der er meget fedtholdige, holder sig friske i kortest tid.

De smager faktisk allerbedst samme dag, man koger dem. Fryser du dem ned i klejneform, kan du koge en portion, når I skal have klejner på bordet.

Småkager med meget smør - som vaniljekranse - holder sig en måneds tid ved stuetemperatur. Brunkager kan holde sig i flere måneder, da de ikke har samme høje mængde smør.

Kan man fryse småkager?

Hvis du vil fryse småkagerne ned, er det faktisk bedre, at fryse ruller af småkagedej, så du kan tage dem op og bage dem senere. Det sikrer, at de bliver sprøde. I fryseren kan dejen holde sig helt op til tre måneder.

Du kan også have en rulle viklet ind i bagepapir og lagt i en lukket plastikpose i køleskabet. Så kan du tage den ud og skære skiver, når der er brug for hjemmebag. Holdbarheden er her et par uger.

Se flere opskrifter på julekager:

Opskrift på gode råd - sønderjyske småkage

Ingenting - sønderjyske småkager med marengs

Pleskner - gammel og original opskrift

Juleboller med krydderier, æble og marcipan

Stollen - tysk julebrød med marcipan

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Hedvig

    november 24, 2024 at 4:40 pm

    Tak for alle de fine opskrifter. Vi går en dejlig kagebagetid i møde.

    Svar
  2. Holger Rørby Madsen

    november 10, 2024 at 4:37 pm

    Hvad synes du om denne artikel?

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her