• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Brød › Stollen - tysk julebrød med marcipan

Stollen - tysk julebrød med marcipan

Stollen brød
4.6 fra 5 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
29
SHARES
FacebookMessenger29PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 19. november 2023 - Udgivet: 8. december 2022

Stollen er tysk julebrød med marcipan, rosiner og mandler. Et super lækkert brød, der kan findes i alle tyske bagerier i december.

Stollen er et tysk julebrød med marcipan, som er fyldt af lækre julesmage. Der er både vanilje, kardemomme og appelsinskal, som giver en lækker smag, der gør alle og enhver i julehumør.

Dette brød er simpelthen så lækkert og blødt, det er helt svampet, og holder masser af fugt selv efter et par dage. Jeg må indrømme, at jeg spiser skiver af brødet både som en dessert, snack og til morgenmad.

Du kan i princippet tilføje lige de slags tørrede frugter og nødder, som du ønsker. Traditionelt set bruger tyskerne sukat, men det er jeg ikke så stor fan af, derfor udelader jeg det.

Opskrift på stollen med marcipan

Stollen brød
Rakel Seneca

Stollen - tysk julebrød med marcipan

4.60 fra 5 stemmer
Stollen er tysk julebrød med marcipan, rosiner og mandler. Et super lækkert brød, der kan findes i alle tyske bagerier i december.
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 35 minutter min
hævning 1 time t 30 minutter min
Samlet tid 2 timer t 25 minutter min
Antal: 6 personer
Ret: Brød
Køkken: Tysk
Kalorier: 438
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 dl vand
  • 25 g gær
  • 0,5 dl yoghurt - neutral
  • 50 g sukker
  • 1 æg
  • 1 tsk kardemomme
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 2 tsk appelsinskal - revet
  • 300 g hvedemel
  • 0,5 tsk salt
  • 50 g smør - blødt
  • 50 g rosiner
  • 50 g mandler - smuttet
  • 100 g marcipan
  • 1 spsk flormelis - til pynt

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at varme vandet op til lillefingervarme, smuldre derefter gæren deri. Tilføj yoghurt, æg og sukker.
  2. Tilføj nu kardemomme, vaniljepulver, appelsinskal og salt. Rør det godt sammen og tilføj nu hvedemelet lidt af gang, i mens du rører dejen godt sammen.
  3. Tilføj den bløde smør, i mens der forsat røres godt sammen. Ælt nu dejen i fem minutter, indtil den er smidig og stadig lidt klistret. Dæk dejen til, og lad den hæve i en time.
  4. Tag nu dejen ud på en ren bordplade, der er drysset med mel. Hak mandlerne groft og tilføj til dejen, tilføj også rosinerne. Ælt dejen hurtig sammen, så det bliver fordelt.
  5. Rul nu dejen ud til en rektangel med en tykkelse på cirka en centimeter. Tag marcipanen og pluk stykker af den og fordel dem udover dejen.
  6. Start med at folde et hjørne ¼ dele hen mod midten, gør det samme med den modsatte side. Tag derefter fat fra en tredje side og rul dejen sammen, så det nu har form som et brød samt har lukket sine ender af.
  7. Placer dejen med lukningen ned af på en bageplade beklædt med bagepapir. Dæk dejen til, og lad den efterhæve i 30 minutter.
  8. Bag stollen ved 175 grader almindelig ovnvarme i cirka 35 minutter, eller indtil det er hævet og gyldent.
  9. Drys med flormelis og server julebrødet lunt, eventuelt med et lag smør.

Næringsindhold

Kalorier: 438kcalKulhydrater: 65gProtein: 10gFedt: 16gMættet fedt: 5gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 8gTransfedt: 0.3gKolesterol: 20mgNatrium: 261mgKalium: 267mgKostfibre: 4gSukker: 21gVitamin A: 222IUVitamin C: 1mgCalcium: 60mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Der er mange måde at tilføje marcipanen på. Nogen ruller bare marcipanen sammen til en rulle, og putter den i midten af dejen.

Jeg foretrækker, at det tilføjes i mindre stykker, så der er maricpan i næsten alle bidder i det lækre stollen brød.

Se også mine juleopskrifter på:

Vaniljekranse

4.8 fra 148 stemmer
En opskrift på de bedste vaniljekranse til jul fra bagermester Hardy Christensen. Kagerne laves med sprøjtepose, og flyder ikke ud i ovnen.
Gå til opskrift
billederesultat for bagerens vaniljekranse

Brunkager

4.8 fra 177 stemmer
Brunkager. Opskrift på bagerens brunkagedej. Den originale brunkage fra bagermester Hardy Christensen i Vestjylland, og de er sprøde og gode.
Gå til opskrift
billede af brunkager

Julekringle

4.8 fra 35 stemmer
Opskrift på klassisk julekringle, der er nem at lave. Julekringlen er en gærkringle med marcipanremonce og rosiner. God og lækker julekage.
Gå til opskrift
billederesultat for julekringle

Kløben med appelsinskal og chokolade

5 fra 1 stemme
Kløben med appelsinskal og chokolade samt mandler, rosiner og julekrydderier er en sønderjysk julebolle, der smager fantastisk.
Gå til opskrift
Kløben juleboller
Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens madplan uge 29

Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Forsiden lige nu

Ugens madplan uge 29
Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
billederesultat for svinemørbrad med honning og soja
Svinemørbrad med honning→ Se opskriften
Salat med kogte kartofler
Salat med kogte kartofler, asparges og radiser→ Se opskriften
billede med spinatsalat
Spinatsalat med babyspinat, tomater og rødløg→ Se opskriften
Pandekageroulade
Pandekageroulade med jordbær→ Se opskriften
billede med mørbrad med asparges, kartofler og salviesmør
Mørbrad med asparges, kartofler og salviesmør→ Se opskriften
Nemme krebinetter med let sommerfrikassé opskrift
Krebinetter med let sommerfrikassé→ Se opskriften
Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.
Stegt fennikel med ærter og grønne asparges→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
billede med ærtegryde
Ærtegryde (opskrift på nem og hurtig gryderet med ærter)→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required