Her er den bedste opskrift på smørbagte chokoladespecier, der er en meget nem småkage at bage. Til jul og når du har lyst til noget godt.
Chokoladespecier har altid været en af mine favoritter når vi taler småkager.
Selvfølgelig spises chokoladespecier mest til jul, men jeg synes altså de kan spises året rundt som den perfekte småkage.
Småkagerne er nemme at lave og bagetiden er kort, og det er altid en god idé, at have en kagedåse specier med chokolade stående.
I denne opskrift har jeg anvendt en mælkechokolade, som jeg synes passer perfekt til småkagerne.
Det er en chokolade med en kakaoprocent på 47, som blandt andet Toms producerer.
Du kan selvfølgelig også bruge en mere mørk chokolade, hvilket selvfølgelig gør dem lidt mere bitre i smagen.
Jeg har desuden anvendt 50 gram chokolade i denne portion, der giver cirka 70 chokoladespecier.
Opskrift på chokoladespecier
Ingredienser
- 175 gram hvedemel
- 75 gram flormelis
- 150 gram smør meget blødt
- 1 teskefuld vaniljesukker
- 50 gram chokolade
Sådan gør du
- Hvedemel vejes af i en skål sammen med flormelis. Kom det bløde smør i sammen med vaniljesukker, og vend det sammen med en ske. Tilsæt også den hakkede chokolade.
- Saml dejen og tag den derefter ud på køkkenbordet. Ælt dejen sammen og del den i to lige store stykker.
- Tril stykkerne til tykke pølser i 3-4 centimeters tykkelse, læg dem på en tallerken og stil den på køl i en times tid.
- Beklæd en bageplade med bagepapir.
- Tag dejen ud af køleskabet, og med en skarp kniv skærer du den ene pølse i tynde skiver. De skal være 2-3 millimeter tykke, så du får cirka 35 chokoladespecier ud af hver pølse.
- Læg dem på bagepladen med med en række på syv den ene vej og fem den anden. De må gerne lægges nogenlunde tær, da dejen ikke flyder meget ud mens småkagerne bages.
- Chokoladespecier med mælkechokolade bages i en forvarmet ovn ved 185 grader varmluft, hvor de skal have 6-7 minutter. Pas på IKKE at overbage dem!
- Tag de færdigbagte specier med chokolade ud af ovnen og lad dem køle af på en rist, så de bliver helt sprøde.
- Bag derefter den anden halvdel på samme bagepapir ud fra samme fremgangsmåde.
Næringsindhold
Tips
Chokoladespecier opbevares i en tætsluttende beholder eller kagedåse, hvor de bevarer deres sprødhed.
Se også mine opskrifter:
Hej.
Skal specierne bages nederst i ovnen elller blot midt i?
Christel
Hej Christel
Jeg plejer at bage dem på næstnederste rille 🙂
Alt det bedste - og god jul
Holger