Korendekager er klassiske julesmåkager med de græske rosiner korender. En sprød og sød kage, som passer til den hyggelige juletid.
Korendekager er en klassisk, dansk småkage, der har fået sit navn efter de små korender, som drysset på toppen, før kagerne kommer i ovnen.
Korender er små, tørrede vindruer a la rosiner. De stammer fra græske vindruer, og er mindre end de gængse rosiner. Til gengæld har de en mere dyb smag.
Se også: Pebernødder - julens bedste opskrift
De er mere delikate, synes jeg, fordi de er mere hårde end de bløde rosiner, og så er de meget julede. I hvert fald har de været brugt i julebagværk i mindst 100 år som i disse småkager.
Opskrift på korendekager
Ingredienser
- 125 gram smør - blødt
- 125 gram sukker
- 2 stk æg - delt i blommer og hvide
- 1 spsk citronskal - fintrevet
- 125 gram hvedemel
- 40 gram mandler - smuttede og hakkede
- 100 gram korender
Sådan gør du
- Læg korenderne i en skål og hæld vand over dem. Lad dem ligge i blød i 10 minutter.
- Skold og smut mandlerne, og hak dem groft.
- Tænd ovnen på 200 grader og beklæd en bageplade med bagepapir.
- Slå æggehvider ud i en skål og æggeblommer ud i en anden.
- Hæld smør og sukker ned i skålen med æggeblommer, og pisk det til en blød creme.
- Pisk nu æggehviderne stive i en anden skål.
- Vend æggehvider, revet citronskal og hvedemel i æggemassen. Du skal ikke piske men røre.
- Smør dejen ud på en bageplade i et jævnt lag. Du kan også lave julekagerne meget tynde, så skal du bruge to bageplader.
- Drys med korenderne og de hakkede mandler, drys til sidst sukker ud over.
- Bag i ca. 7-10 minutter på 200 grader. Så snart småkagerne er ude af ovnen, skal du skære dem i firkanter med en skarp kniv. Flyt dem nu til en rist, så de kan køle af. Så snart korendekager er kølet af, skal de i en kagedåse.
Næringsindhold
Tip
Du kan erstatte lidt af hvedemelet med mandelmel, hvis du vil have ekstra mandelsmag i dine korendekager.
Brug eventuelt en pizzaskærer, når du skærer kagerne, det er super nemt og hurtigt.
Se andre opskrifter på julesmåkager:
Vaniljekranse med eller uden mandler
Sønderjyske småkager: ingenting

Comments
No Comments