Sådan laver du det flotte peberkagehus, der hører julen til. En rimelig nem opskrift inkl skabelon til udskæring af dej til peberkagehuset.
Peberkagehus er en tradition i mange hjem op mod jul, og faktisk er peberkagehuset slet ikke så svær at lave selv.
Det kræver naturligvis en smule fingersnilde, men du får hjælp i denne opskrift af Frøken Fryd.
Inkl. en skabelon, så du får skåret de rigtige stykker peberkagedej ud til peberkagehuset.
Derefter er det blot at pynte op, hvilket jo heldigvis er det sjoveste for både børn og voksne.
Opskrift på peberkagehus
Ingredienser
Peberkagedej
- 125 gram smør
- 200 gram mørk sirup
- 150 gram brun farin
- 500 gram hvedemel
- 1 tsk. peber
- 1 tsk. ingefær
- 2 tsk. kardemomme
- 2 tsk. kanel
- 2 tsk. natron
- ¼ tsk. salt
- 1 æg
Desuden anvendes
- sukker til “karamel”
- æggehvide
- flormelis
- krymmel og andet pynt - eks. Smarties, slik, bolcher til vinduer osv.
Sådan gør du
- Kom smør, sirup og brun farin i en gryde og smelt det ved svag varme. Sæt det herefter til side og lad det køle lidt af.
- Bland de tørre ingredienser sammen i en skål.
- Rør smør/sukker blandingen i, tilsæt ægget og rør til dejen er ensartet og glat.
- Stil dejen til dit peberkagehus på køl en times tid, gerne mere. Lav evt. dejen dagen i forvejen, så er den nem at arbejde med.
- Rul dejen ud, og skær huset ud efter skabelonen.
- Kom de forskellige dele på en bageplade og bag dem i ovnen ved 170 grader varmluft i ca. 8-10 min. Hold øje, og tag dem ud når de er gyldne.
- Når de er kølet af, smelter du lidt sukker på en pande. Brug karamellen til at samle det flotte peberkagehus.
- Rør æggehvide og flormelis sammen til en tyk glasur, og så er det ellers bare at gå i krig med den sjove del, nemlig at dekorere huset.
Næringsindhold
Skabelon til peberkagehus
Mangler du en skabelon til det flotte peberkagehus?
Her er flere lækre opskrifter på julebag: