Her får du opskriften på en lækker jordbærroulade, der blandt andet også er lavet med marcipan. Prikken over i'et er den lækre jordbærcreme.
Opskrift på jordbærroulade med marcipan
Ingredienser til jordbærroulade
Jordbærcreme
100 gram jordbær
2 deciliter piskefløde
600 gram hvid chokolade (hakket)
Marcipan lagkagebunde
4 æg
150 gram sukker
150 gram hvedemel
1 teskefuld bagepulver
100 gram Original Odense Marcipan
Topping
1 bakke friske jordbær
200 gram Rød Marcipan
25 gram Sort Marcipan
(indfarvning med rød pastafarve kan også give et flot indtryk)
Fremgangsmåde
- Jordbærcremen bliver bedst, hvis du laver den dagen i forvejen, så den kan nå at sætte sig inden brug. Hak jordbær fint og hæld dem sammen med fløden, som derefter koges op og hældes over den hvide chokolade. Pisk chokolademassen godt sammen og sæt den på køl til dagen efter, så cremen bliver helt fast.
- Marcipan lagkagebunde: Pisk æg og sukker til en luftig masse - der skal piskes ret længe, før massen bliver rigtig luftig. Derefter sigtes hvedemel og bagepulver over i æggemassen og det hele vendes forsigtigt sammen, så man ikke pisker luften ud af æggene. Marcipan rives i og dejen hældes ud på en bageplade med bagepapir.
- Smør den ud som en firkant og bag den ved 220 grader i ca. 6-8 minutter. Bunden må ikke få for meget, da den så knækker, når den skal rulles sammen til en jordbærroulade. Når bunden er bagt færdig, kan den med fordel pakkes ind i film, så den ikke bliver tør.
- Samling: Lagkagebunden drysses med en smule sukker og vendes om på et stykke bagepapir, så bagesiden vender ned mod bordet. Pisk jordbærcremen fast og smør den ud på rouladebunden. Husk at gemme en lille smule til at smøre uden på din jordbærroulade, for at få marcipanen til at hænge fast senere i processen.
- Skær de friske jordbær fint ud og drys dem ud på hele rouladen, inden rouladebunden rulles sammen. Start i den ene ende og rul rouladen stramt hele vejen, for at undgå huller i rouladen. Når den er rullet, sættes den på køl for lige at sætte sig en smule.
- Bland imens den sorte og den røde marcipan, for at få en bordeaux farve, som rouladen skal overtrækkes i. Marcipanen rulles ud som et stort stykke i samme størrelse som rouladen, så man kan rulle det hele vejen rundt om. Det er en god idé at bruge flormelis til at rulle marcipanen ud med, så den ikke hænger fast i bordet.
- Smør et fint lag jordbærcreme på ydersiden af rouladen, inden den får marcipan omkring sig. Det hjælper med at holde marcipanen på plads, så den ikke glider af.
Til sidst skæres enderne af, hvis man har fået lavet nogle mindre skarpe ender, og rouladen er derefter klar til servering. God fornøjelse.
Opskriften på jordbærroulade er udviklet af Odense Marcipan.
Se også mine opskrifter på
Comments
No Comments