• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Råvareguide › Fakta og opskrifter med madlavningsfløde

Fakta og opskrifter med madlavningsfløde

Billede med madlavningsfløde.
Del gerne:
FacebookMessengerPinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  2. maj 2025 - Udgivet:  2. maj 2025

Madlavningsfløde er blevet vældig populær de seneste år. Hjemmekokke kan hælde fløde i saucen eller gryderetten uden at føle, at det hele sejler i kalorier. Men hvad er hemmeligheden bag madlavningsfløde? Det ser vi på her.

Al slags fløde er et slags restprodukt, når man laver mælk. Den friske råmælk fra bliver nemlig centrifugeret, når den kommer fra gård til mejeri. Herved deler væsken sig automatisk i mælk og fløde. Så let er det.

Når mejeriet står med den cremet, tykke fløde, blander de af fløden med (skummet)mælk alt efter, hvor høj fedtprocent fløden skal have.

Madlavningsfløde fra Karolines Køkken har for eksempel otte og 15 procent fedtprocent. Det betyder, at der er tilsat mælk i fløden, så man præcis rammer de otte og 15 procent.

Til sidst opvarmes - pasteuriseret - fløden i et par sekunder for at slå eventuelle bakterier ned.

Det består madlavningsfløde af

Fløde og hvedemel. Så enkelt er svaret. Det fremgår ikke tydeligt på de forskellige slags madlavningsfløde, hvor meget mel der er i, men lederen af Karolines Køkken, Tove Færch, fortæller til Madens Verden:

- Vi vil gerne holde det som vores forretnings-hemmelighed. Der er ikke lige meget hvedemel i de to madlavningsfløder på otte og 15 procent, men de indeholder begge under fem procent hvedemel.

Tove Færch kan også fortælle, at salget af deres forskellige slags madlavningsfløde er steget med fem procent i løbet af det sidste år, men at piskefløde stadig sælger bedst herhjemme.

Så fede er dine fløder

Piskefløde: Den fedeste og mest anvendelige fløde i flokken med 38 procent mælkefedt. Kan piskes til skum og tåle at koge gennem længere tid.

Madlavningsfløde: Fløde tilsat hvedemel. Kan købes med henholdsvis 15 procent eller otte procent mælkefedt.

Kaffefløde: Indeholder 12, 10 eller ni procent mælkefedt og kan både bruges i mad og varme drikke.

Tips

Fløden skal rystes, før den kommer i din ret. Det skyldes, at hvedemelet skal rystes sammen med fløden.

Du skal først tilsætte fløden et par minutter før, retten skal serveres, da den ikke kan tåle at koge i længere tid i eks. gryderetter.

Det er kun fløde med en fedtprocent over 30, der kan piskes til flødeskum. Derfor kan du heller ikke piske madlavningsfløde.

Holdbarhed

Efter åbning kan madlavningsfløde og andre fløder holde sig tre-fire dage i køleskabet.

Den tåler ikke at blive frosset, da den risikerer at skille.

Opskrifter

Her ser du opskrifter på retter, der indeholder madlavningsfløde:

Rosenkålsgryde med nakkefilet, knoldselleri og lækker sovs

5 fra 1 stemme
Få en nem og lækker opskrift på rosenkålsgryde med nakkefilet i tern, knoldselleri og en virkelig lækker sovs, der smager himmelsk godt.
Gå til opskrift
billede med rosenkålsgryde

Flæskeruller - nem opskrift

5 fra 2 stemmer
Flæskeruller. En dejlig opskrift på ruller af svineflæsk, der er krydret godt og derefter stegt møre i en gryde. Inklusiv en lækker sovs.
Gå til opskrift
billede med flæskeruller

Indonesisk kylling opskrift i ovn på 20 minutter

4.9 fra 57 stemmer
Her får du min opskrift på indonesisk kylling, der laves i et fad og steges 20 minutter i ovnen. Med grøntsager, karry og mangochutney.
Gå til opskrift
billederesultat for indonesisk kylling

Ungarsk risfad

5 fra 1 stemme
Her får du den nemme opskrift på ungarsk risfad. Det er en nem og hurtig hverdagsret med hakket oksekød, ris, paprika og tomater.
Gå til opskrift
billede med ungarsk risfad

Lørdagsgryde med kalv og masser af grøntsager - nem opskrift

5 fra 1 stemme
Her får du min opskrift på lørdagsgryde. En lækker og velsmagende gryderet med kalvekød og masser af grøntsager, og den er nem at lave.
Gå til opskrift
billede med lørdagsgryde

Skovridergryde: Opskriften på en lækker simreret

5 fra 3 stemmer
Få min opskrift på skovridergryde, der er en himmelsk lækker gryderet med smørmørt oksekød, champignon og selvfølgelig denne smagfulde sauce.
Gå til opskrift
billede med skovridergryde

Ovnbagt havkat - nem opskrift

5 fra 1 stemme
Her får du min opskrift på ovnbagt havkat med lækkert tilbehør i form af lynstegte grøntsager og en nem og vidunderlig sauce.
Gå til opskrift
billede med ovnbagt havkat

Karolines søndagsgryde

5 fra 1 stemme
Den nemme opskrift på Karolines søndagsgryde, der er en klassisk og populær opskrift fra Karolines kogebøger. Her i min mere moderne udgave.
Gå til opskrift
Karolines søndagsgryde

Wienergryde - bedste opskrift

4.8 fra 5 stemmer
Den nemme opskrift på klassisk wienergryde. En populær hverdagsret, hvor hele retten med grøntsager og små frikadeller laves i samme gryde.
Gå til opskrift
billede med wienergryde

Marry me chicken

5 fra 2 stemmer
Få min opskrift på marry me chicken, der er en klassisk og populær ret med kylling, soltørrede tomater og hvidløg i en let flødesovs.
Gå til opskrift
billede med marry me chicken
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Forsiden lige nu

mad på 30 minutter
Mad på 30 minutter (lækre retter på en halv time)→ Se opskriften
billede med simpel pastaret
Simpel pastaret - nem mad uden gryde og pande→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med creme anglaise med jordbær
Creme Anglaise med jordbær (lækker vaniljecreme)→ Se opskriften
billede med grøn kartoffelsalat
Grøn kartoffelsalat med ærter og majs→ Se opskriften
vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her