Her får du opskriften på et nemt og lækkert hvidløgs pull-apart brød fra Newyorker By Heart. Hvidløgsbrødet spises til pastaretter - eller til en tomatsovs.
Hvidløgs pull-apart brød er et lækkert brød til mad, især er den god til pastaretter som spaghetti med kødsovs og den slags.
I forhold til fotoet er det værd at bemærke, at dette brød ikke er bagt i en traditionel ringform, som er den bedste til brødet. Så brug sådan en ringform - og så vil dit brød se endnu bedre ud.
Opskriften giver rigeligt med brød til fire personer, og måske er der endda nok til 6-8. Afhængig af hvor meget brød I spiser.
Opskrift på hvidløgs pull-apart brød
Hvidløgs pull-apart brød - en god og nem opskrift
Ingredienser
- 2 tsk. tørgær
- 1½ dl vand - hvis du ælter i hånden eller på røremaskine, bruges lunken vand
- 2 spsk. olivenolie
- 2 tsk. groft salt
- 2 dl durummel - fin
- 5 dl hvedemel
Desuden
- 50 g smør
- 1 spsk. persille - tørret
- 2 fed hvidløg - knust og finthakket
- ½ dl frisk - fintrevet parmesanost
Sådan gør du
- Kom vand, gær, olie, salt og mel i din røremaskine, og ælt dejen godt igennem.
- Slå dejen ned. Smelt smørret ved lav varme og tilsæt hvidløg og persille.
- Smør en randform let med olie. Tril små kugler af dejen og tril dem i hvidløgs-persillesmørret.
- Læg dem ved siden af hinanden i formen og forsæt indtil du har nået hele vejen rundt. Drys med parmesan og lav endnu et lag. Der skulle blive 3 lag i alt.
- Dæk dejen til med et rent viskestykke og lad det hæve i ca. ½ time eller til det er hævet til dobbelt størrelse.
- Bag ved 175 grader (ikke varmluft) i ca. 25-30 minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Som sagt er bødet perfekt sammen med en lækker tomatsovs, som du finder opskriften på her.
Lasse
1 1/2 DL vand til 7DL mel kan vist ikke være rigtigt?