Hvid chokoladekage med blåbær er en kage tæt på himlen.
Meget lækker konsistens, og sødmefyldt i smagen - hvor de fine blåbær giver lidt modspil.
Du skal bruge - hvid chokoladekage til 10 personer:
4 æggeblommer
125 gram sukker
1 teskefuld vaniljesukker
100 gram smør
100 gram hvid chokolade
100 gram blåbær
150 gram mandelmel
3 spiseskefulde hvedemel
2 pasteuriserede æggehvider
Bagetid: 30-35 minutter ved 175 grader varmluft.
Sådan laver du hvid chokoladekage:
Start med at piske pasteuriserede æggeblommer, sukker og vaniljesukker sammenn. Det må gerne være en god, luftig æggemasse.
Skær den hvide chokolade ud i mindre stykker. Smelt smørret i en kasserolle ved svag varme, og kom halvdelen af chokoladen i. Tag gryden af, og rør så også den sidste del af den hvide chokolade i.
Vask blåbær, og kom dem i skålen med æggemassen.
Hæld så det smeltede smør og hvide chokolade fra gryden i skålen, og rør rundt med en grydeske. Brug ikke en håndmixer!
Tilsæt så mandelmel og de tre spiseskefulde hvedemel.
I en anden skål pisker du hurtigt æggehviderne stive, og vend også dem i vores dej til hvid chokoladekage.
Tag en spiseske, og fordel dejen i 10 muffinsforme. Husk at få fordelt fyldet med blåbær ligeligt i formene.
Bag hvid chokoladekage i 30-35 minutter ved 175 grader varmluft.
Jeg har her bagt hvid chokoladekage i muffinsforme, men du kan selvfølgelig sagtens bage den som en hel kage.
Hvid chokoladekage med blåbær er en kage tæt på himlen. Meget lækker konsistens, og sødmefyldt i smagen - hvor de fine blåbær giver lidt modspil. Foto: Guffeliguf.dk.
Jeg vil anbefale at du så bruger en smurt springform.
Hvid chokoladekage med blåbær skal være lidt saftig i midten, men ikke ubagt.
I stedet for blåbær kan du selvfølgelig også bruge andre bær, og vil blandt andet brombær passe rigtig fint. Du kan også kombinere med forskellige slags bær.