Hvid chokoladekage med blåbær er en kage tæt på himlen. Meget lækker konsistens, og sødmefyldt i smagen - hvor de fine blåbær giver lidt modspil.
Du skal bruge - hvid chokoladekage med blåbær til 10 personer:
Ingredienser
- 4 pasteuriserede æggeblommer
- 125 gram sukker
- 1 teskefuld vaniljesukker
- 100 gram smør
- 100 gram hvid chokolade
- 100 gram blåbær
- 150 gram mandelmel
- 3 spiseskefulde hvedemel
- 2 pasteuriserede æggehvider
Sådan gør du
- Start med at piske pasteuriserede æggeblommer, sukker og vaniljesukker sammenn. Det må gerne være en god, luftig æggemasse.
- Skær den hvide chokolade ud i mindre stykker. Smelt smørret i en kasserolle ved svag varme, og kom halvdelen af chokoladen i. Lad chokoladen smelte. Tag gryden af, og rør så også den sidste del af den hvide chokolade i.
- Vask blåbær, og kom dem i skålen med æggemassen.
- Hæld så det smeltede smør og hvide chokolade fra gryden i skålen, og rør rundt med en grydeske. Brug ikke en håndmixer!
- Tilsæt så mandelmel og de tre spiseskefulde hvedemel.
- I en anden skål pisker du hurtigt æggehviderne stive, og vend også dem i vores dej til hvid chokoladekage.
- Tag en spiseske, og fordel dejen i 10 muffinsforme. Husk at få fordelt fyldet med blåbær ligeligt i formene.
- Bag hvid chokoladekage muffins i ca. 20 minutter minutter ved 200 grader varmluft. Prik i kagerne for at tjekke om de bagt tilstrækkeligt.
Næringsindhold
Tips
Jeg har her bagt hvid chokoladekage i muffinsforme, men du kan selvfølgelig sagtens bage den som en hel kage.
Jeg vil anbefale at du så bruger en smurt springform, og bagetiden er lidt længere, typisk omkring 30 minutter. Men prik i kagen for at se om den er færdigbagt.
Hvid chokoladekage med blåbær skal være lidt saftig i midten, men ikke ubagt.
I stedet for blåbær kan du selvfølgelig også bruge andre bær, og vil blandt andet brombær passe rigtig fint. Du kan også kombinere med forskellige slags bær.
Hanne Mølholm
Fantastisk lækre og nemme st bage.
Kirsten Carstensen
Kan de lækre kager fryses ?
Pia
Jeg har lige bagt dine hvid chokolade muffins m blåbær - hvorfor bliver de mørke allerede efter 10 min, der stod varmluft er det en fejl ?