Her får du min opskrift på en lækker hjemmelavet mayo til burgerboller, så du kan smøre dem med brugerdressingen og få masser af smag.
Mayo til burgerboller, det hører altså til. De fleste køber nok burgerdressing (eller mayo) færdig i flaske fra supermarkederne, men den er faktisk nem at lave selv.
Og du kan jo selv justere smagen, så du rammer lige præcis den dressing eller mayo, som falder bedst i din smag.
Du kan selvfølgelig også justere din burgerdressing med mere hvidvinseddike, rørsukker, karry eller paprika, hvis du synes det.
Hvis ikke du er til hverken karry eller paprika, kan du også udelade dem. Men de giver en god smag til dressingen.
Det vigtigste er, at du pisker olien godt ind i dressingen, så den bliver glat og homogen.
Du kan enten piske dressingen (mayoen) sammen med et piskeris, men du kan også bruge en el-pisker eller foodprocessor.
Det er op til dig, men det kræver lidt kræfter at bruge piskeriset.
Opskrift på mayo til burgerboller
Mayo til burgerboller - hjemmelavet burgerdressing
Ingredienser
- 4 pasteuriserede æggeblommer
- 2 tsk økologisk rørsukker
- 2 tsk hvidvinseddike
- 1 tsk karry
- 2 tsk paprika
- 1,5 dl olivenolie
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Kom de pasteuriserede æggeblommer op i en skål sammen med rørsukker, hvidvinseddike, karry og paprika.
- Pisk det godt rundt, så massen bliver samlet helt. Det er vigtigt!
- Så tilsætter du en smule olie, som du pisker ind i din burgerdressing.
- Kom så lidt mere olie i, og pisk videre, indtil dressingen også har opsuget den.
- Nu kan du forsigtigt hælde olivenolien i dressingen i en helt tynd stråle, mens du pisker den ind i burgerdressingen.
- Bliv ved med at piske, indtil du har en glat dressing,
- Smag til den med salt og friskkværnet peber.
- Nu er det så bare at smøre burgerbollerne med din egen, hjemmelavede burgerdressing. Det bliver ikke bedre!
Få tilsendt opskriften på mail
Du skal naturligvis have opskrifter på burgers og burgerboller samt en hjemmelavet ketchup, nu du kan lave hjemmelavet burgerdressing.
Del dine ideer og tanker med os andre her: