Grøntsager i marts er stadig de såkaldte grove grøntsager som rodfrugter og selleri. Se, hvad du skal købe, hvis du vil spise lokalt og sundt.
Grøntsager i marts kan sagtens være danske, da der især er sæson for de såkaldte grove grøntsager.
Det er de grøntsager, som har et kostfiberindhold over 1,9 gram pr. 100 gram, og som vi anbefales at spise løs af.
Så selv om mange måske sukker efter solmodne tomater og nye ærter, er der god grund til at spise danske grøntsager i marts måned.
De nye kostråd anbefaler, at vi spiser mindst 600 gram frugter og grøntsager hver dag. Særligt de grove grøntsager som rodfrugter, kål og rødbeder anbefales.
Så på den måde hænger marts' høst glimrende sammen med anbefalingerne.
Grøntsager i marts
Her kan du se, hvilke grøntsager der er i sæson netop nu. Danske frugter og bær kan vi endnu ikke købe, men der er en undtagelse: Sene æblesorter.
Gulerødder: Kan spises som snack, lynsteges, pureres, dampes, juices, koges, rives, bruges i simreretter, brød og kager.
Jordskokker: Kan koges til suppe, bages, steges, marineres, friteres og bruges i mos.
Rødløg: Kan erstatte løg i alle opskrifter, men har en skarpere smag end zittauerløg. Prøv også at sylte rødløg, de ser flotte ud og smager godt.
Pastinak: Kan bages, blancheres, steges og bruges i gryderetter, mos og supper.
Persillerødder: Kan bages, steges, blancheres og bruges i gryderetter, mos og supper.
Porrer: Dampes, koges, lynsteges, spises rå i salat, bruges i supper, tærter og simreretter.
Rødbeder: Syltes, juices, koges, bages, rives i salat, bruges i mos og supper.
Knoldselleri: Bages, rives i salat, blancheres, bruges i mos, supper og simreretter.
Agurker: Syltes, juices, bruges i salater, som top på maden, som snack og i greenies.
Se også et overblik over, hvilke grøntsager og frugter der er i sæson måned for måned.
Din vurdering
-
Grøntsager i marts - se, hvilke der er i sæson
Stem her
( stemme)
Comments
No Comments