Grøntsager i marts er stadig de såkaldte grove grøntsager som rodfrugter og selleri. Se, hvad du skal købe, hvis du vil spise lokalt og sundt.
Grøntsager i marts kan sagtens være danske, da der især er sæson for de såkaldte grove grøntsager.
Det er de grøntsager, som har et kostfiberindhold over 1,9 gram pr. 100 gram, og som vi anbefales at spise løs af.
Så selv om mange måske sukker efter solmodne tomater og nye ærter, er der god grund til at spise danske grøntsager i marts måned.
De nye kostråd anbefaler, at vi spiser mindst 600 gram frugter og grøntsager hver dag. Særligt de grove grøntsager som rodfrugter, kål og rødbeder anbefales.
Så på den måde hænger marts' høst glimrende sammen med anbefalingerne.
Grøntsager i marts
Her kan du se, hvilke grøntsager der er i sæson netop nu. Danske frugter og bær kan vi endnu ikke købe, men der er en undtagelse: Sene æblesorter.
Gulerødder
Gulerødder kan spises som snack, lynsteges, pureres, dampes, juices, koges, rives, bruges i simreretter, brød og kager. Her er nogle af vores lækre opskrifter med gulerødder.
Gulerodsgryde med kylling og spinat
Jordskokker
Jordskokker er en lækker rodfrugt med en dejlig nøddeagtig smag, som du både kan bruge til suppe, bage i ovnen eller lave til mos.
Jordskokkesuppe - cremet suppe med jordskokker
Rødløg
Rødløg kan erstatte almindelige zittauerløg i alle opskrifter, men har en skarpere smag. De ser flotte ud og smager godt.
Glaserede gulerødder og rødløg med timian
Syltede rødløg - nem, lækker og hurtig opskrift
Pastinak
Pastinakken er en rodfrugt med lidt sødlig smag. Den ligner persillerødder, men der er forskel. Den kan spises både rå, kogt, dampet, bagt, i gryderetter, og i supper.
Persillerødder
Persillerødder er en mild rodfrugt med smag af persille. Den kan både bages, steges, blancheres og bruges i gryderetter, mos og supper.
Rodfrugtfritter - nem og lækker opskrift
Porrer
Porrer er i familie med løg, men mere mild i smagen. Den er sund og smager fantastisk - og så er den god i mange retter.
Du kan både dampe, koge og lynstege den. Eller spise den rå i salat, bruge den i supper, tærter og simreretter.
Cremet kartoffel porre suppe opskrift - nem og lækker
Rødbeder
Rødbeder er en fantastisk flot og farvestrålende rodfrugt, som kan bruges både i varm mad, og som rå, syltet, dampet, stegt og såmænd også i bagværk.
Knoldselleri
Knoldselleri er i sæson hen over hele vinteren fra september og til og med april, så du kan stadig fint bruge danske knoldselleri her i marts.
De er sunde, billige og gode både at bage, bruge i mos, supper og simreretter.
Gryderet med knoldselleri og tomat
Grønkål
Grønkål er super sund og indeholder blandt andet store mængder vitaminer og kostfibre. Den har en dejlig kålsmag og smager godt både rå og tilberedt.
Grønkålschips - opskrift på sprøde chips af grønkål
Se også et overblik over, hvilke grøntsager og frugter der er i sæson måned for måned.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: