En god opskrift på grillet kalkunfilet, der inden turen på grillen marineres i en marinade med timian og hvidløg.
Til grillet kalkunfilet til fire personer skal du bruge:
4 styks kalkunfilet på 200 gram stykket (kan blandt andet købes i Fakta)
Marinade laver du af
1 deciliter rapsolie
2 pressede fed hvidløg
2 teskefulde tørret timian
1 teskefuld salt
1 teskefuld brun farin
Sådan laver du grillet kalkunfilet med timian- og hvidløgsmarinade:
Bland alle ingredienserne til timian- og hvidløgsmarinaden sammen i en lille skål, og rør den godt sammen.
Smør kalkunfileterne ind i marinaden, og lad det trække 45 minutter.
Tænd i mellemtiden grillen, og varm den godt igennem. Du skal grille ved direkte varme, og ved en svag varme.
Kalkunfileterne her har jeg grillet i min Weber Q3200 gasgrill, men det er lige så godt at bruge en kuglegrill.
Læg kødet på risten, og luk låget. Ialt skal kalkunkødet have 5-7 minutter på hver side, men vend dem løbende, og grill videre under lukket låg.
Jeg plejer at vende kødet cirka hvert andet minut, fordi jeg synes det giver det bedste resultat.
Tag de grillede kalkunfileter af og server dem sammen med kartoffelchips med kartoffelmos.
Pynt eventuelt med frisk timian - det giver en god smag til kødet.
Se mere indhold her: