• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Grillmad › Grillet kalkun med citron, timian og hvidløg

Grillet kalkun med citron, timian og hvidløg

grillet kalkun med citron og timian
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
3
SHARES
FacebookMessenger3PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 20. februar 2024 - Udgivet: 12. maj 2023

Sådan laver du grillet kalkun med citron, timian og hvidløg. En nem opskrift på kalkunbøffer, der grilles ved direkte varme. God sommermad.

Grillet kalkun er både nem, hurtig og meget fedtfattig mad på grillen, og så smager det altså bare virkelig godt.

Her har jeg marineret de lækre kalkunbøffer i en nem marinade, der består af olie, citron, timian og hvidløg. Det passer godt til kalkunkødet - og så smager det af dansk sommer.

Se også: Kalkunschnitzler i fad - fedtfattig opskrift

Jeg plejer at skære kalkunbøffer ud af et helt stykke kalkunbrystfilet, som du kan købe i de fleste supermarkeder.

Jeg skærer gerne bøffer på ca. 175 gram stykket, men de kan sagtens laves lidt større.

Her er det blevet til to bøffer af kalkun, men du kan jo nemt bare lave flere, hvis det eks. er til fire personer.

Opskrift på grillet kalkun

grillet kalkun med citron og timian
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Grillet kalkun med citron, timian og hvidløg

5 fra 1 stemme
Sådan laver du grillet kalkun med citron, timian og hvidløg. En nem opskrift på kalkunbøffer, der grilles ved direkte varme. God sommermad.
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 2 personer
Ret: Grill
Køkken: Dansk
Kalorier: 313
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 350 g kalkunbryst - skåret i to tykke skiver
  • 2 spsk rapsolie
  • 2 spsk citronsaft - friskpresset
  • 1 spsk timian - blade
  • 1 spsk hvidløg - fintrevet eller presset
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Til grillet kalkun starter du med, at skære to tykker skiver af et stykke kalkunbrystfilet. Jeg laver dem gerne på ca. 175 gram stykket, men lav dem så store du synes. Så har du gode og lækre kalkunbøffer.
  2. I en lille skål røres rapsolie sammen med friskpresset citronsaft, timian og hvidløg.
  3. Læg kalkunbøfferne i et fad eller tallerken, og kom marinaden over. Vend det godt rundt, så smagsstofferne fordeles godt på kødet.
  4. Lad kalkunbøfferne stå og trække i ca. 15 minutter, og i imens kan du gøre grillen klar.
  5. Grill de lækre kalkunbøffer ved en direkte og god varme i ca. 5 minutter på hver side. Krydres derefter med salt og friskkværnet peber. Er det tykkere kalkunbøffer skal de måske have et minuts tid mere.

Næringsindhold

Kalorier: 313kcalKulhydrater: 3gProtein: 38gFedt: 17gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 11gEnkelumættet fedt: 3gTransfedt: 0.03gKolesterol: 95mgNatrium: 1524mgKalium: 477mgKostfibre: 1gSukker: 1gVitamin A: 203IUVitamin C: 13mgCalcium: 48mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Grillet kalkun serveres straks, og det kan eks. være sammen med lækkert tilbehør til grillmad.

Eller prøv med grillede asparges og grillede kartofler med hvidløg.

Rester af kalkunbrystfilet kan du bruge i en lækker kalkungryde.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af kartofler med dillercreme dildcreme.

Kartofler med dillercreme (dildcreme)

Billede af salat med torsk og grøntsager.

Salat med torsk, tomater, broccoli og avocado

Ugens vine uge 29, 2025

Ugens vine uge 29, 2025 med gode vine fra New Zealand og boblende rosé

Ugens madplan uge 29

Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Forsiden lige nu

grøn aftensmad
Grøn aftensmad - opskrifter på udvalgte grønne retter→ Se opskriften
Billede af salat med torsk og grøntsager.
Salat med torsk, tomater, broccoli og avocado→ Se opskriften
ribskage kage med ribs
Ribskage - mormors luftige kage med ribs→ Se opskriften
billederesultat for tærte
Hjemmelavet tærte: De 5 bedste opskrifter på tærte→ Se opskriften
Vegetarisk grillspyd kan sagtens laves i god tid, inden grillen tændes. De har kun godt af at ligge og trække i marinaden, så de får ekstra knald på smagen. Foto: Charlotte Mithril
Vegetarisk grillspyd med grøntsager og halloumi→ Se opskriften
Lasagne retter under 500 kalorier
10 madopskrifter på retter med under 500 kalorier→ Se opskriften
Ugens madplan uge 29
Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
Billede resultat for tilbehør til aftensmad
12 opskrifter på tilbehør til aftensmad→ Se opskriften
wok med edamamebønner og kylling
Wok med edamamebønner og kylling→ Se opskriften
billederesultat for havregrødsboller
Opskrift på lækre havregrødsboller→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required