Se den gode opskrift på flødestuvet savoykål, der tilberedes med salvie eller timian. Du kan også anvende spidskål eller hvidkål.
Flødestuvet savoykål er nem at lave som tilbehør, og så er savoykålen jo både flot og sund.
Den mørkegrønne kål kan købes i de fleste supermarkeder, og den er nem at behandle og tilberede. Også i en stuvning som denne.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på flødestuvet savoykål
Ingredienser
- 1 savoykål
- 2,5 deciliter piskefløde
- 1 deciliter mælk
- 4 kviste salvie eller timian
- salt og friskkværnet peber
- 1 spiseskefuld citronsaft friskpresset
Sådan gør du
- Fjern de mørkegrønne og yderste blade på savoykålen.
- Snit så kålen i tynde strimler, men skær udenom stokken, da den er for træg at spise i denne ret.
- Kog lidt letsaltet vand op, og damp kålstrimlerne i tre minutter.
- Hæld vandet fra, og tilsæt så piskefløde.
- Lad det koge op, tilsæt lidt mælk og lad så kålen simre i 10 minutter, så fløden cremer helt ind, og lægger sig tæt omkring kålen.
- Tilsæt lidt frisk salvie eller timian, og smag til med salt og friskkværnet peber. Til sidst vender du lige en spiseskefuld citronsaft i den flødestuvede savoykål.
Næringsindhold
Tips
Stuvet savoykål anrettes straks til eksempelvis ovnbagt kuller eller grydestegt kylling.
Note: Retten er fremragende med den flotte savoykål, men du kan også anvende en anden kåltype. Her vil jeg så anbefale enten spidskål eller hvidkål.
Tilberedningstiden er den samme.
Se også disse opskrifter med savoykål:
Lækker og nem pastaret med savoykål
Sund og velsmagende savoykålssalat
Comments
No Comments