En god opskrift på savoykålssalat, der er en sund salat med savoykål, æble og hakkede valnødder. Her er også opskriften på en god dressing.
Til den bedste savoykålssalat skal du bruge:
En halv savoykål
1 æble
50 gram valnøddekerner
Til dressing bruger du
1 spiseskefuld olivenolie
1 spiseskefuld citronsaft
1 spiseskefuld æbleeddike
1 teskefuld økologisk rørsukker
En lille smule fint salt
Sådan laver du savoykålssalat:
Fjern de yderste og mørkegrønne blade på savoykålen, da de er ret bitre i en salat. Det er selvfølgelig en smagssag, så du kan sagtens også bruge dem, hvis du synes.
Vask kålen, og snit den i helt tynde strimler fra toppen. Fjern eventuelle stykker af stokken. Du skal bruge cirka halvdelen af savoykålen,
Læg kålen i en salatskål.
Del æblet i kvarte, og fjern kernehuset. Skær derefter æblet i tynde både, og kom dem op til savoykålen.
Hak valnødderne groft og put dem ligeledes op i salatskålen.
Bland olie, eddike, citronsaft, rørsukker og salt sammen, og rør dressingen blank.
Dryp den over salaten, og lad den trække 5-10 minutter inden servering.
Savoykålssalat passer fint til retter med oksekød, eksempelvis en langtidsstegt oksefilet eller en højrebsbøf.
Skøn savoykålssalat, der laves af savoykål, æble og grofthakkede valnødder. Til sidst dryppes med en god og hjemmelavet dressing til salaten. Foto: Guffeliguf.dk.
Stem her
( stemme)Din huskeliste
Du kan tilføje opskriften til din egen og personlige huskeliste, så du altid kan finde dine favoritter igen.