Lav en lækker savoykålssalat med den smukke og indbydende savoykål, der samtidig er meget sund.
Opskriften er beregnet til fire personer. God fornøjelse.
Se også disse opskrifter:
Se også disse opskrifter:
Opskrift

Savoykålssalat - savoykål med valnødder og æble
Ingredienser
- 0,5 savoykål
- 1 æble
- 50 g valnødder - valnøddekerner
- 1 spsk olivenolie
- 1 spsk citronsaft
- 1 spsk æbleeddike
- 1 tsk rørsukker
- salt
Fremgangsmåde
- Fjern de yderste og mørkegrønne blade på savoykålen, da de er ret bitre i en salat. Det er selvfølgelig en smagssag, så du kan sagtens også bruge dem, hvis du synes.
- Vask kålen, og snit den i helt tynde strimler fra toppen. Fjern eventuelle stykker af stokken. Du skal bruge cirka halvdelen af savoykålen,
- Læg kålen i en salatskål.
- Del æblet i kvarte, og fjern kernehuset. Skær derefter æblet i tynde både, og kom dem op til savoykålen.
- Hak valnødderne groft og put dem ligeledes op i salatskålen.
- Bland olie, eddike, citronsaft, rørsukker og salt sammen, og rør dressingen blank.
- Dryp den over salaten, og lad den trække 5-10 minutter inden servering.
Næringsindhold
Få tilsendt opskriften på mail
Servering
Savoykålssalaten passer fint til retter med oksekød, eksempelvis en langtidsstegt oksefilet eller en højrebsbøf. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften - og kom gerne med din mening om den her.