Sådan laver du en lækker bønnespiresalat med bønnespirer, dejlig savoykål, cashewnødder og revne gulerødder. Sundt og nemt.
Opskriften på bønnespiresalat er beregnet til fire personer.
Ingredienser til bønnespiresalat
150 gram økologiske bønnespirer
2-3 gulerødder
50 gram saltede cashewnødder
1 stor håndfuld friskhakket persille
Citronsaft
4 tynde skiver savoykål
Lidt olivenolie
Fremgangsmåde
- En halv time før du skal bruge salaten kommer du bønnespirerne i en skål med koldt vand, og tilsætter også lidt citronsaft.
- Lad bønnespirerne trække i vandet i en halv times tid, for det giver dem en god friskhed og sprødhed.
- Fisk så bønnespirerne op af vandet, og ryst vandet af Læg dem i en salatskål.
- Skær nogle meget tynde skiver savoykål (du kan også bruge spidskål), og kom dem ned til bønnespirerne.
- Riv gulerødderne groft på et rivejern, og tilsæt dem til salaten.
- Hæld også cashewnødder i. Du kan vælge at riste nødderne let inden turen i salatskålen, men det er ikke nødvendigt.
- Hak persillen og kom den ved salaten.
- Vend nu bønnespiresalaten rundt med fingrene, og dryp citronsaft og olivenolie over.
Så er den klar til servering, og den passer blandt andet godt til den møreste kylling på grill.
Del dine ideer og tanker med os andre her: