Her er min opskrift på en sund og nem salat med bønnespirer, æble, spidskål og dejlige cashewnødder. Vend salaten med olie og citronsaft.
Opskriften på sund salat med bønnespirer er beregnet til fire personer.
Ingredienser til sund salat med bønnespirer
100 gram økologiske bønnespirer
Et halvt spidskål
1 økologisk æble
75 gram cashewnødder
3 spiseskefulde citronsaft
2 spiseskefulde olivenolie
Fremgangsmåde
- Læg først bønnespirerne i en skål med iskoldt vand, og lad spirerne stå der i en halv time. Det gør bønnespirerne mere sprøde.
- Fjern de yderste blade på spidskålen, og skær den derefter i helt tynde strimler fra den spidse ende. Du skal bruge cirka halvdelen af spidskålen.
- Læg kålstrimlerne i en salatskål.
- Æblet deles i kvarte, kernehuset fjernes og æblet skæres i tynde både/skiver. Kom dem i skålen Dryp nu citronsaft over, så æblerne ikke bliver mørke.
- Kom bønnespirerne i en sigte, og lad vandet dryppe af. Kom så bønnespirerne i salatskålen.
- Cashewnødder tilsættes, men du kan eventuelt riste dem lidt på en varm pande inden. Dette er dog ikke nødvendigt.
- Kom så også lidt olivenolie over salaten, og vend den forsigtigt rundt.
Serveres til alle kødretter - eventuelt grillet kylling eller kalkunbryst med bacon.
Se også mine opskrifter på:
Bønnespiresalat med gulerødder
Comments
No Comments