Se hvordan du laver den lækreste salat med bønnespirer, revne gulerødder og ristede cashewnødder. Salaten vendes med citrondressing.
Salat med bønnespirer er et sundt tilbehør til mange retter med kød, og især er den god til grillet kylling.
Bønnespirer er gode at servere rå, og er fantastiske i salater som denne.
Spirerne indeholder en del A- og B-vitaminer, så den er bestemt sund, da de har et fint næringsindhold.
Husk altid at putte bønnerne i koldt vand en halv times tid før du skal bruge dem, for så de bliver friske og helt sprøde igen.
Opskrift på salat med bønnespirer
Salat med bønnespirer, gulerødder og cashewnødder
Ingredienser
- 150 gram bønnespirer - gerne økologiske
- 75 gram cashewnødder
- 3 gulerødder
- 2 spiseskefulde citronsaft
- 2 spiseskefulde olivenolie
- 1 teskefuld rørsukker - eller alm. sukker
- 1 nip salt
Sådan gør du
- Start med at komme bønnespirerne i en skål, og hæld så koldt vand i, så bønnespirerne er helt dækkede. Kom også lidt citronsaft ved (indgår ikke i opskriften).
- Det kolde vand og citronsaft frisker bønnespirerne op, så de fremstår helt friske og sprøde. Lad dem stå i det kolde vand i en halv time.
- Rist cashewnødderne på en varm pande, og drys nødderne med en smule salt, Sæt dem til side.
- Vask og skræl gulerødderne, og riv dem så den groveste side af rivejernet.
- Kom citronsaft, olivenolie, rørsukker og et nip salt i en lille skål, og rør det sammen til en god citrondressing.
- Hæld bønnespirerne i et dørslag, og ryst alt vandet fra. Lad lige spirerne dryppe helt af.
- Kom dem så op i en flot salatskål, hvor de får selskab af de revne gulerødder og ristede cashewnødder.
- Hæld dressingen over, og vend nu salaten forsigtigt rundt.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Så er din salat med bønnespirer klar til servering. Som sagt kan den bruges til kylling og meget andet.
Se også disse lækre salater:
Del dine ideer og tanker med os andre her: