Her får du min opskrift på pasta med savoykål. Det er en lækker pastaret, der er god som hverdagsmad, og som kan laves på ca. 20 minutter.
Pasta med savoykål er en skøn pastaret, der ikke tager mange minutter at lave.
Den flotte savoykål er smuk i farven, og samtidig sund for kroppen. Kålen indeholder nemlig masser af gode næringsstoffer, og den er altså smuk sammen med pasta.
Brug de yderste grønne blade, og undgå stokken. Pil blade af indtil de ikke er så mørke i farven længere, og snit dem derefter i tynde strimler. Det er meget nemt.
Opskriften er beregnet som en hovedret til fire personer, og det er en af de lækre hverdagsretter.
Opskrift på pasta med savoykål
Pasta med savoykål og bacon (nem hverdagsmad)
Ingredienser
- 250 gram bacon - i skiver, skåret i mindre stykker
- 1 bundt forårsløg - i mindre stykker, gerne et stort bundt
- 1 savoykål - de grønne blade, skåret i mindre strimler
- 3 deciliter madlavningsfløde
- 1 deciliter vand
- 2 spiseskefulde kyllingefond - eller lignende, koncentreret
- 500 gram pasta - frisk pasta, gerne en fettuccine
- 1 citron - lidt citronsaft
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Kom bacon på en kold pande og skru op til en god varme. Steg baconstykkerne næsten sprøde. Jeg plejer at bruge min store stegepande til det, men du kan også lave det i en gryde.
- Klargør forårsløg, mens de grønne blade på savoykål pilles af og snittes i tynde strimler, der heller ikke er alt for lange.
- Kom forårsløg og savoykål ved, og steg videre i 3-4 minutter.
- Tilsæt så madlavningsfløde (eller en rigtig fløde), vand og lidt fond. Lad det simre mens du koger pasta.
- Kog den friske pasta som anvist på pakken. Frisk pasta skal typisk blot koges et par minutter. Anvender du en tørret pasta er kogetiden længere.
- Smag indholdet med savoykål og bacon til med lidt friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Pasta med savoykål og bacon serveres straks, hvor du anretter den friske pasta nederst på en lun tallerken.
Derpå kommes savoykål, bacon og sauce. Kan pyntes med lidt frisk basilikum.
Nyd med et godt stykke hjemmebagt focaccia til.
Del dine ideer og tanker med os andre her: