Fiskefingre er virkelig nemme at lave selv, og så smager de rigtig godt. Denne opskrift er i øvrigt også sund, da de tilberedes i ovnen.
Fiskefingre er en af de mest populære retter i England, men bestemt også i resten af verden. De laves især til børn, da smagen er mild og ikke har en stærk fisket smag.
Ofte finder man 'fish fingers' i frysedisken. og så kan de varmes op derhjemme. Men det er meget sundere at lave dem fra bunden. I denne opskrift bager jeg dem, så friturestegningen undgås.
Man kan bruge forskellige slags fisk til opskriften. Både torsk, havkat og snapper fungerer helt fint. Jeg brugte selv snapper, da jeg lavede dem.
Opskrift på hjemmelavede fiskefingre
Ingredienser
- 600 gram hvid fisk så som torsk eller snapper
- 1 stk æg
- 1 spsk mayonnaise
- 2 spsk hvedemel
- 75 gram rasp eller panko
- 25 gram parmesan revet
- 2 tsk paprika stødt
- 0,5 tsk sort peber
- 0,5 tsk salt
- olie efter behov
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 220 grader.
- Tag nu en bageplade og dæk den med bagepapir. Hæld raspen ud på bagepladen og bag den i cirka to minutter, så det bliver ristet.
- Hæld derefter raspen ud i en dyb tallerken og tilføj revet parmesan, paprika og salt og peber.
- Start med at tage fiskefileterne og dup dem tørre med køkkenrulle. Skær dem derefter i skiver på størrelse med en pegefingers længde og cirka 1,5 centimeter bredde.
- Tag nu en skål og bland æg, mayonnaise og hvedemel godt sammen, tilføj en smule salt og peber.
- Tag et stykke fisk af gangen og put den i skålen med de våde ingredienser, sørg for, at den er ordentligt dækket til. Put nu fiskestykket i skålen med rasp og vend det i raspen. Læg derefter fiskefingeren på bagepladen. Forsæt, indtil de alle er dækket til og panerede.
- Drys en smule olie ud over alle de hjemmelavede fiskefingre og bag dem i 15 minutter - eller indtil gyldne og sprøde.
- Server med citron og tatar sauce til - eller en god remoulade.
Næringsindhold
Tip
Ved at riste brødkrummerne, før du dækker fiskene i det, formår du at få en ekstra sprødhed, som gør opskriften ekstra god.
Du kan også bruge pankorasp til dine fiskefingre, hvis du vil. Eller prøv at lave sprøde torskekroketter med kartoffelmos.
Se også andre børnevenlige opskrifter med fisk: