• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Vegetar › Falafler (opskrift på hjemmelavet og sprød falafel)

Falafler (opskrift på hjemmelavet og sprød falafel)

Billede af falafler.
4.6 fra 13 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
38
SHARES
FacebookMessenger38PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 11. maj 2024 - Udgivet: 10. september 2020

Falafler er lækre og sprøde udenpå. De er både nemme og velsmagende, og så er denne opskrift på falafel autentisk og direkte fra Mellemøsten.

Falafler er måske noget af det mest populære mad fra Mellemøsten. Hele verden kender til kikærtekuglerne, og jeg tror, at måske halvdelen af den verden køber en pita med falafel på vej hjem fra en fest som natmad.

Denne opskrift er ikke sammenlignelig med dem, du køber ovre på hjørnet klokken tre om natten. Disse er sprøde med en blød og krydret midte.

Jeg har set opskrifter, som beskriver falafler som vegetarens svar på frikadeller, og det må jeg klart afvise. Disse er nemlig smagsbomber af friske urter og krydderier.

I opskriften bruger jeg tørrede kikærter, som har ligget i vand natten over. Dette er et vigtigt skridt i processen, og de kan desværre ikke udskiftes med kikærter fra dåse.

Indhold
  • Falafler er lækre og sprøde udenpå. De er både nemme og velsmagende, og så er denne opskrift på falafel autentisk og direkte fra Mellemøsten.
  • Falafler
  • Ingredienser  1x2x3xVælg
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Tips
  • Baba Ganoush - lækker auberginedip
  • Fladbrød med za'atar fra Mellemøsten
  • Tabbouleh salat fra Mellemøsten
  • Hummus opskrift
  • Pitabrød - hjemmebagte
  • Skordalia - græsk dip med mandler
  • FAQ
  • Kommentarer
Billede af falafler.
Rakel Seneca

Falafler

4.62 fra 13 stemmer
Falafler er lækre og sprøde udenpå. De er både nemme og velsmagende, og så er denne opskrift på falafel autentisk og direkte fra Mellemøsten.
Forb. tid 45 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Hviletid 10 timer t 30 minutter min
Samlet tid 11 timer t 25 minutter min
Antal: 26 stk.
Ret: Aftensmad, Vegetar
Køkken: Mellemøsten
Kalorier: 100
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 250 g kikærter - lagt i blød 10 timer
  • 50 g koriander
  • 50 g persille
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 chili
  • stødt spidskommen
  • salt
  • friskkværnet peber
  • 0,5 tsk bagepulver
  • 2 spsk hvedemel
  • 250 milliliter olie - til friturestegning

Fremgangsmåde
 

  1. Læg kikærter i blød i en stor gryde med vand i minimum 10 timer.
  2. Efter 10 timer er gået, skyller du kikærterne og sier vandet fra.
  3. Derefter tager du en food processor eller blender og tilføjer kikærterne, løg, persille, koriander, hvidløg og chili. Blend det groft sammen.
  4. Tilføj nu stødt spidskommen, salt, sort peber, bagepulver og hvedemel. Blend det sammen, konsistenten skal stadig være halv grov,
  5. Tildæk skålen med blandingen og sæt den på køl i 30 minutter.
  6. Brug en spiskeske og dine hænder og form 24 kugler .
  7. Varm olien op på mellem varme og tilføj forsigtigt fire falafler ned i olien ad gangen. Frituresteg dem, til de får en gylden farve, dette tager cirka 2-3 minutter. Forsæt til alle falafler er færdige.
  8. Nu er de lækre falafler klar til servering.

Næringsindhold

Kalorier: 100kcalKulhydrater: 3gProtein: 1gFedt: 9gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 3gEnkelumættet fedt: 6gTransfedt: 0.04gNatrium: 113mgKalium: 52mgKostfibre: 1gSukker: 1gVitamin A: 296IUVitamin C: 3mgCalcium: 10mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Der er to måder, man kan vælge at lave falafler på: I ovnen for en sundere udgave eller ved friturestegning, som er den klassiske metode, og den metode jeg bruger her. Og sådan laver du verdens bedste falafel.

Server dine hjemmelavede falafler med en af disse lækre retter:

Baba Ganoush - lækker auberginedip

4.8 fra 12 stemmer
Baba Ganoush er en fantastisk dip fra Mellemøsten lavet af auberginer, hvidløg og tahin. Den bruges på lige fod med hummus og smager skønt.
Gå til opskrift
Baba ganoush

Fladbrød med za'atar fra Mellemøsten

4.8 fra 6 stemmer
Fladbrød med za'atar fra Mellemøsten hedder manakeesh og er traditionelt spist som morgenmad. Det er det perfekte sprøde og krydret brød.
Gå til opskrift
Fladbrød med za'atar

Tabbouleh salat fra Mellemøsten

5 fra 10 stemmer
Tabbouleh salat fra Mellemøsten med bulgur og en masse friske krydderurter er det perfekte tilbehør til enhver ret. Prøv den nu.
Gå til opskrift
Tabbouleh salat

Hummus opskrift

4.8 fra 8 stemmer
Hummus stammer fra Mellemøsten, og det er en lækker pure, der blandt andet laves med kikærter. Se de gode tips og tricks til en vellykket hummus her.
Gå til opskrift
Hummus - Mellemøstlig mad

Pitabrød - hjemmebagte

4.7 fra 146 stemmer
Min opskrift på pitabrød, der er nemme, luftige og altid popper op som de skal. Verdens bedste pita brød, og du kommer aldrig til at bage andre.
Gå til opskrift
hjemmebagte pitabrød

Skordalia - græsk dip med mandler

5 fra 5 stemmer
Skordalia er en græsk dip, som indeholder kartofler, hvidløg og mandler. Den er super cremet og passer perfekt til pitabrød eller sandwich.
Gå til opskrift
Skordalia dip

FAQ

Hvad er falafler?

Falafler er små, friterede kugler eller flade boller lavet af kikærter (eller favabønner), krydderurter og krydderier. De er typisk veganske og stammer fra Mellemøsten og Nordafrika.

Skal kikærter til falafler koges først?

Nej! De skal blot udblødes i koldt vand i 12–24 timer. Kogte eller dåsekikærter bliver for bløde, og falaflerne vil falde fra hinanden under stegning.

Kan man fryse falafler?

Ja, det kan du sagtens. Rå dej kan formes og fryses i kugler, og derefter friteres direkte fra frost. Færdigstegte falafler kan fryses og genopvarmes i ovn eller airfryer.

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Margit Kjær

    juli 06, 2024 at 12:12 pm

    Tak for en fantastisk oplevelse af jeres opskrifter.

    Kan man fryse Falaffel. Jeg skal lave en temmelig stor portion i forbindelse med et arrangement, hvor jeg bager Bagels og laver 4 forskellige slags fyld. Røget Laks, kylling, frikadelle og så falaffel. Jeg skal lave 75 stk af hver slags, så derfor er det vigtig for mig at vide om de kan fryses.
    Mange hilsner Margit Kjær

    Svar
  2. Nicole

    februar 27, 2021 at 3:14 pm

    Hej. Hvilken str. har dit falaffel jern. Vil gerne købe et men er meget i tvivl om størrelsen 😀

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Forsiden lige nu

Billede af nakkesteg på spyd.
Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)→ Se opskriften
grillede grøntsager spyd
Grøntsager på grill - inspiration og konkrete tips→ Se opskriften
hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber
Hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber→ Se opskriften
billederesultat for crispy chicken
Crispy chicken→ Se opskriften
Det er meget nemt at fremstille hjemmelavede ispinde med jordbær flødeis, og endda uden at flødeisen krystalliserer. Foto: Madensverden.dk.
Hjemmelavede ispinde med jordbær flødeis→ Se opskriften
billede til m
Mørbradspyd med squash - nemme grillspyd med mørbrad→ Se opskriften
billede med Holgers kartoffelsalat
Holgers kartoffelsalat med rucola og rødløg→ Se opskriften
Billed resultat for grillpølse
Sådan undgår du at en grillpølse sprækker→ Se opskriften
Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.
Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte→ Se opskriften
hvid chokoladekage med blåbær
Muffins med hvid chokolade→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required