Her kan du se hvordan du laver dobbelt panerede skinkeschnitzler, der bliver super sprøde og lækre. Schnitzlerne vendes to gange i rasp og æg, hvorefter de steges på panden.
Dobbelt panerede skinkeschnitzler er lige sagen hvis du er glad for paneret kød.
Her får du en dobbelt op på paneringen, og det klæder bestemt kødet.
Det kan måske være svært at stege fire schnitzler på én gang, og derfor kan du stege to ad gangen, og holde dem lune i ovnen ved 75 grader.
Opskriften er til fire personer med en en skinkeschnitzel til hver.
Til dobbelt panerede skinkeschnitzler skal du anvende:
4 gode og økologiske skinkeschnitzler
2 æg
2 spiseskefulde mælk
2 decilieter rasp
Salt og peber
Smør og olie til stegning
Fremgangsmåde
- Start med at hælde rasp i en flad tallerken, og slå de to æg ud i en dyb tallerken. Pisk så æggende godt sammen med en gaffel, og tilsæt et par spiseskefulde mælk.
- Skinkeschnitzlerne bankes let flade med hånden eller en kagerulle. De skal ikke mases, men blot lige have et fast tryk.
- Vend forsigtigt skinkeschnitzlerne i de sammenpiskede æg, og derefter i raspen. Vend så kødet en gang til i æg, og igen i rasp. Så har vi vaskeægte dobbelt panerede skinkeschnitzler, og det er lækkert.
- Lad skinkeschnitzlerne hvile ei 10 minutter efter paneringen, så den når at sætte sig.
- Varm en pande op ved en god varme (7 på en kogeplade fra 1-9), og kom en god klat smør samt lidt olie på panden.
- Lad det bruse af og når fedtstoffet er nøddebrunt lægger du schnitzlerne på panden. Skru ned på 6.
- Lad dem stege tre minutter på den ene side, og rør dem ikke undervejs. Skru eventuelt lidt længere ned for varmen hvis kødet branker for meget.
- Vend så kødet, og giv dem yderligere tre minutter på den anden side - skru varmen en smule ned nu, så paneringen ikke bliver for mørk.
- Krydr skinkeschnitzlerne med salt og peber, og lad dem gerne trække et par minutter inden servering.
Godt tilbehør er selvfølgelig stuvede gulerødder og ærter, men også en god salat passer til de dobbelt panerede skinkeschnitzler.
Se også disse artikler:
Sådan laver du slagterens frikadeller
Comments
No Comments