• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Skinkeschnitzel med råstegte kartofler og ærter

Skinkeschnitzel med råstegte kartofler og ærter

billederesultat for skinkeschnitzel
4.6 fra 27 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
57
SHARES
FacebookMessenger57PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 23. november 2020 - Udgivet: 23. november 2020

Min opskrift på lækker og mør skinkeschnitzel, der paneres og steges i smør på panden. Schnitzlen serveres med råstegte kartofler og ærter.

Skinkeschnitzel er en traditionel dansk ret, både er nem at lave, men som samtidig også kan blive en trist og affære.

Typisk bliver skinkeschnitzlerne kedelige fordi de dels ikke bliver banket, og dels bliver stegt for længe. For lang stegetid betyder tørt kød.

Og så et lille trick til paneringen. Nej, faktisk to gode fifs. Tilsæt lidt paprika til raspen, for det giver en lidt mere krydret smag og en smule mere farve til de færdige schnitzler.

Og så skal du lige lade de panerede schnitzler ligge og hvile 10-15 minutter efter panering, så æg og rasp når at sætte sig på kødet. Det bliver resultatet kun bedre af.

Når du steger skinkeschnitzler er det vigtigt med rigeligt smør på panden. Ellers bliver de for nemt brankede og tørre, så spar ikke på smørret lige her.

Opskriften er til fire personer.

Opskrift på skinkeschnitzel

billederesultat for skinkeschnitzel
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Skinkeschnitzel med råstegte kartofler og ærter

4.56 fra 27 stemmer
Min opskrift på lækker og mør skinkeschnitzel, der paneres og steges i smør på panden. Schnitzlen serveres med råstegte kartofler og ærter.
Forb. tid 25 minutter min
Tilb. tid 5 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 4
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 225
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 4 skinkeschnitzler
  • 2 æg
  • Lidt mælk
  • 2 dl rasp
  • 2 tsk paprika
  • smør - rigeligt med smør til stegning
  • salt og friskkværnet peber
  • 800 g kartofler - se opskrift på råstegte kartofler her
  • 400 g ærter - se opskrift på letkogte ærter her

Fremgangsmåde
 

  1. Skinkeschnitzlerne duppes tørre med et stykke køkkenrulle.
  2. Bank dem let mellem to fryseposer, og jeg plejer at anvende min kagerulle.
  3. Pisk æg sammen med en smule mælk i en dyb tallerken.
  4. Rør rasp sammen med paprika en anden tallerken.
  5. Dyp nu hver skinkeschnitzel i æg på alle sider, og derefter i rasp. Læg til side i 10-15 minutter.
  6. Varm en pande op ved middel varme, og panden skal være helt varm inden du starter med at stege de panerede skinkeschnitzler. Kom en stor klat smør på panden.
  7. Steg nu schnitzlerne 2-3 minutter på hver side ved middel varme, og de skal blot være flotte og gyldne på begge sider. Det er vigtigt der er smør nok at stege i, for ellers bliver schnitzlerne for mørke. Så spar ikke på smørret.
  8. Når schnitzlerne er færdigstegte, krydres de med salt og friskkværnet peber, hvorefter de serveres straks.

Næringsindhold

Kalorier: 225kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Til skinkeschnitzlerne synes jeg du skal servere råstegte kartofler og ærter, og længere oppe i opskriften er der links til de to opskrifter.

Hvis du gerne vil have en sovs til dine schnitzler, vil jeg anbefale denne paprika flødesauce, der er virkelig lækker.

Se også disse opskrifter:

Wienerschnitzel

4.8 fra 80 stemmer
En ægte wienerschnitzel bliver bedst af paneret kalvefilet. Få opskrift her på schnitzlen med tilbehør i form af brasede kartofler og ærter.
Gå til opskrift
billede med wienerschnitzel af kalvefilet med tilbehør

Sigøjnerschnitzel

4.5 fra 9 stemmer
Sigøjnerschnitzel (eller zigeunerschnitzel) er en populær ret i Tyskland og Østrig, og her er den bedste opskrift med paprika, løg og peberfrugt.
Gå til opskrift
billederesultat for sigøjnerschnitzel

Jægerschnitzel med tilbehør og jægersovs - nem og lækker

4.6 fra 14 stemmer
Her får du opskriften på jægerschnitzel med klassisk tilbehør i form af brasede kartofler, kogte ærter og en god jægersovs.
Gå til opskrift
billederesultat for jægerschnitzel
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Susanne Nielsen Bach

    september 18, 2024 at 7:20 am

    Virkelig lækkert opskrift

    Svar
  2. Ib jensen

    juli 15, 2024 at 8:47 pm

    Mangler at få opgivet tykkelsen på en snitzel. De er ofte alt for tykke-jeg synes at 5/max 8 mm må være passende/ubehandlet ??!

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Billede af Vining bøfgryde.

Viking bøfgryde - gryderet med oksesauté

Billede af kylling i grøn aspargessauce.

Kylling i grøn aspargessauce med ærter

Uge26-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 26: Her er de bedste vine til laveste pris

Forsiden lige nu

Kyllingeret med ris i ovn
Kyllingeret med ris i ovn→ Se opskriften
Madplan uge 27
Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter→ Se opskriften
kartoffelsalat med soltørrede tomater
Kartoffelsalat med soltørrede tomater og gul peberfrugt→ Se opskriften
kyllingesatay spyd
Kyllingesatay - marinerede kyllingespyd til ovn eller grill→ Se opskriften
Billede med sort peber.
Peber - fakta og viden om sort, hvid og grøn peber→ Se opskriften
billede med kylling i fad med spidskål
Kylling i fad med spidskål, nye kartofler og asparges→ Se opskriften
billede med stikkelsbærkage opskrift
Stikkelsbærkage→ Se opskriften
Katrines yndlingsboller
Katrines yndlingsboller→ Se opskriften
billede af rabarbercrumble med kokos
Opskrift på rabarbercrumble med kokos→ Se opskriften
Affogato - italiensk kaffedessert
Affogato – nem italiensk isdessert med kaffe→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required