Cuvette sous vide er en nem og stensikker opskrift på tilberedning af oksecuvette eller kalvecuvette. Med både temperatur og tid for et perfekt resultat.
Cuvette sous vide er din garanti for et meget mørt stykke kød, og fremgangsmåden er meget nem.
Jeg har forsøgt forskellige måder at tilberede den på, og her er den måde jeg synes giver det bedste resultat.
Det vil sige otte timer ved 56 grader, og hvor cuvetten brunes af til sidst. Metoden gælder uanset om du vil lave oksecuvette eller kalvecuvette sous vide.
Du kan dog også godt brune kødet inden du vakuumpakker det, men jeg synes som sagt det bedste er at vente til kødet er tilberedt.
Opskriften er beregnet til seks personer med cirka 200 gram kød til hver. Forslag til tilbehør længere nede.
Opskrift på cuvette sous vide
Cuvette sous vide
Ingredienser
- 1,2 kilo cuvette - oksecuvette eller kalvecuvette
- rosmarin
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Tænd din sous vide på 56 grader. Det giver en medium tilberedt cuvette, som hverken er rå eller tør. Ønsker du den mere rød, skal du sætte temperaturen et par grader ned, mens et par grader mere selvfølgelig giver et mere tilberedt stykke kød.
- Afpuds cuvetten, så der ikke er for meget fedt på den. Især på bunden.
- Skær krølfedtet på toppen i skrå tern/ruder.
- Hak lidt rosmarin fint og massér det ind i kødet sammen med salt og friskkværnet peber. Gnid det godt ind.
- Vakuumpak din cuvette sous vide og læg den ned i vandbadet.
- Her skal stegen have otte timer, så den er perfekt tilberedt.
- Tag kødet ud af pakken, og nu skal den have lidt stegeskorpe. Det kan du enten give den på en varme pande, hvor cuvettestegen brunes grundigt ved høj varme på alle sider.
- Du kan også give den 10-12 minutter ved 250 grader varmluft i ovnen. Læg cuvetten i et ildfast fad, dryps godt med olie over og stil den i ovnen indtil den har fået en flot farve.
- Cuvette sous vide skæres ud i tynde skiver, hvor du skærer på tværs af kødets fibre.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Noter
Servér din sous vide tilberedte cuvette med pommes frites, bønnefritter og en god og nem sauce bearnaise sous vide.
Udskæring af cuvette sous vide
Når du skal skære din sous vide-tilberedte oksecuvette eller kalvecuvette ud, er det vigtigt at skære kødet på tværs af kødets fibre.
Det er dog nemmest at se inden kødet tilberedes, så vend stegen om med bagsiden opad og se hvilken vej fibrene vender. Altså inden du begynder at krydre og vakuumpakke kødet.
Husk hvilket hjørne du skal starte udskæringen i når kødet er brunet af. Du kan også markere det ved at lægge et par rosmarinblade i netop det hjørne.
Se også mine opskrifter på:
Birthe Bak Nielsen
Gad vide om jeg kan bruge min dampovn. Har ofte lavet roastbeef med fint resultat
Holger Rørby Madsen
Hej Birthe
Måske har din dampovn sous vide funktion, og så kan den bestemt bruges til det. Her skal du ikke vakuumpakke cuvetten, så det er meget nemt 🙂
Alt det bedste
Holger