Cremelinser med hindbær er en frisk fornyelse af den klassiske cremelinse. Jeg har bagt den med hindbærmarmelade og hjemmelavet kagecreme.
Hvis du er vild med cremelinser, ja så bliver du helt vild over min nye udgave med cremelinser med hindbær.
Det er lækre linser med en velsmagende og hjemmelavet kagecreme - tilsat en god hindbærmarmelade.
Altsammen bagt med en sprød mørdej, og du får 12 linser med hindbærmarmelade af denne opskrift. Se også min opskrift på de klassiske cremelinser.
Opskrift på cremelinser med hindbær
Cremelinser med hindbær (nem og lækker mørdejskage)
Ingredienser
Mørdej
- 150 gram smør - i tern
- 300 gram hvedemel
- 70 gram flormelis
- 2 teskefulde vaniljesukker
- 1 æg
- 1 nip salt
- 3-4 spiseskefulde mælk
Fyld
- 1 portion kagecreme - se opskrift i linket
- 12 teskefulde hindbærmarmelade
Sådan gør du
- Start med mørdejen til linserne. Skær det kolde smør ud i mindre tern, og bland det med hvedemel og flormelis. Smuldr smørret helt ud i blandingen, og tilsæt så vaniljesukker, et æg, salt og en smule mælk.
- Saml dejen med hænderne, og tilsæt om nødvendigt mere mælk. Dejen skal være smidig, men hverken for hård eller blød. Tril den sammen på bordet, og saml til en kugle, som du lader hvile i 30 minutter i køleskabet. Mørdej må ikke æltes for længe!
- I mellemtiden laver du den hjemmelavede kagecreme, og køler den lidt af.
- Find en muffinform med 12 huller frem, og smør dem.
- Rul så dejen ud på en meldrysset bord, og pas på dejen ikke hænger fast. Det bliver nemlig noget bøvl. Tykkelse på mørdejen skal være ca. 4 millimeter.
- Udstik først 12 cirkler, der er lidt større end bundene i din muffinform, så du får en cirka to centimeter høj kant på dine linser, når de er lagt forsigtigt ned i bunden af hullet. Jeg plejer at bruge et stort drikkeglas til at udstikke cirklerne.
- Kom en teskefuld hindbærmarmelade i bunden af cremelinserne, og derefter en teskefuld kagecreme.
- Så udstikker du 12 låg til linserne, der selvfølgelig passer med størrelsen på hullet, så de lukker linserne helt tæt.
- Læg lågene på, og tryk dem forsigtigt sammen i siderne, så lågene sidder godt fast.
- Bag så dine cremelinser med hindbær i 15 minutter ved 180 grader varmluft.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Note
De færdigbagte cremelinser med hindbær køles af på en rist.
Disse linser med hindbærmarmelade er velegnet til fryseren, og de skal blot tøs op ved stuetemperatur.
Se også disse opskrifter:
Medaljer - opskrift på gammeldags flødekager
Hindbærsnitter (opskrift på genfersnitte)
Rabarbersnitter med crumble (opskrift til ovn eller airfryer)
Jolanda
Hej Kaj.
Jeg kan finde flere løsninger på nettet. F.eks har Dr. Øtker et sæt med 6 stk. i metal, lige som Ditte Julie og flere andre.
Hilsen fra Jolanda
Kaj Dalsgaard
Hej
Kan du fortælle mig, hvor jeg kan købe linseformene du bruger.
Jeg kan ikke finde dem nogen steder - medmindre jeg køber dem
over nettet, men så skal jeg 1000 stk.
Hilsen
Kaj
Holger Rørby Madsen
Hej Kaj
Altså til linserne i denne opskrift? Dem plejer jeg bare at lave i min muffinsform. Altså den af metal, hvor der er plads til 12 stk.
Alt det bedste
Holger
Kirsten Mosbæk
Hvad.pynter du med?
Går flødeskum til?