• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Råvareguide › Couscous - fakta om verdens letteste tilbehør

Couscous - fakta om verdens letteste tilbehør

Billede med couscous.
Del gerne:
1
SHARE
FacebookMessenger1PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 5. maj 2025 - Udgivet: 5. maj 2025

Couscous er et af de sundeste kornprodukter, man kan spise. De har et højt protein-indhold, er rige på B-vitaminer, kalium og folat, så de er på mange måder det perfekte tilbehør.

Det fandt man ud af i Nordafrika allerede i 1200-tallet, hvor den inderste kerne af hvedekornet var igennem en proces for at blive til bittesmå gryn.

Mange steder laver man couscous på nogenlunde samme måde for mange hundred år siden: Kornets kerne kaldet semulje overhældes med vand og rulles i hvedemel.

På den måde får semuljen en ujævn overfalde, der gør, at den kan suge sovs til sig. Altså en slags miniature-pasta.

Især de nordafrikanske lande er kendt for deres fantastiske gryderetter med couscous, hvor grynene kommes i en tangerine, en slags stegeso, sammen med grønt og kød.

Næringsindhold

Som med alle andre produkter - om det gælder pasta, ris eller brød - er der flest kostfibre i fuldkornsversionen.

Her ser du næringsindholdet per 100 gram økologisk fuldkornscouscous fra Biogan:

Energi: 346 kalorier
Kulhydrat: 69 gram
Protein: 13 gram
Fedt: 2,5 gram

Tilberedning

Den nemmeste metode er at overhælde grynene med kogende vand og lade det trække i vandet:

Beregn 250 gram og fire deciliter vand til fire personer. Kom couscous i en skål, kog vandet og hæld det kogende vand over grynene.

Lad det trække i ca. 5 minutter, tilsæt lidt olivenolie og salt, og vend det derefter med en gaffel, så det ikke klumper.

Du kan også gøre som nordafrikanerne og franskmændene: Lægge couscous i bunden af et fad eller i en stegeso, tilsætte kød og grønt samt krydderier og lade grynene trække den gode smag til sig som her i denne opskrift på marokkansk kylling.

Du kan også lave en god tabbouleh, som normalt baseres på bulgur. Couscous er mindre end bulgur, men smagen er nærmest identisk.

Her får du opskriften på en frisk og lækker salat a la tabbouleh med bredbladet persille og tomater.

Holdbarhed

Kan holde mindst 18 måneder i en lukket pose ved stuetemperatur.

Når grynene er kogt eller har trukket i vand, kan de holde sig op til fire dage i køleskabet.

Opskrifter

Du kan blandt andet også bruge den i disse retter:

Lun couscous salat med kylling og spidskål

Couscous med ras el hanout, tomater og mynte

Couscous salat med avocado og dressing

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Forsiden lige nu

Billede af kotelet a la milanese.
Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien→ Se opskriften
Lækre og nemme kartoffelpakker med hvidløg og rosmarin, der både kan tilberedes i ovn og grill. Kartoffelpakkerne er gode som tilbehør. Foto: Madensverden.dk.
Kartoffelpakker med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Grillet blomkål opskrift
Grillet blomkål med persille - sundt tilbehør→ Se opskriften
billederesultat for bananis med chokolade
Bananis (hjemmelavet is med banan og chokolade)→ Se opskriften
Persilleolie
Persilleolie (opskrift på hjemmelavet urteolie med persille)→ Se opskriften
Ugens madplan uge 28
Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
pulled pork i ovn
Pulled pork - opskrift i ovn, på grill eller i smoker→ Se opskriften
billederesultat for fetakartofler
Fetakartofler→ Se opskriften
Lækre grillspyd med mørbrad, og gode brunchpølser, der grilles fire minutter på hver side ved lav varme. Foto: Madensverden.dk.
Grillspyd med mørbrad og brunchpølser→ Se opskriften
billede til artikel om nødder og mandler
Er nødder og mandler sunde? Her får du fakta→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her