• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Citronkylling - kylling med citron og hvidløg opskrift

Citronkylling - kylling med citron og hvidløg opskrift

billederesultat for citronkylling
4.7 fra 22 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
79
SHARES
FacebookMessenger79PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 11. maj 2024 - Udgivet: 31. marts 2021

Citronkylling steges cirka 40 minutter i ovnen, og er en moderne udgave af den klassiske lørdagskylling. Bare meget bedre.

Kyllingen parteres og lægges i en alubakke eller ildfast fad, hvor den så dryppes med citronsaft, olivenolie og lidt akacie honning.

Den anvendte kylling her er en fritgående kylling fra Himmerland, som jeg synes er god, men du kan selvfølgelig bruge kylling efter eget valg.

Du får dog som regel et bedre resultat med en fritgående eller økologisk kylling. Så selvom de koster lidt mere, så får du også mere kylling for pengene.

Opskriften er til fire personer.

Se også disse opskrifter:

  • Kinesisk citronkylling - wokret med kyllingebryst
  • Græsk kylling med kartofler, tzatziki og salat
  • Kylling Piccata - italiensk kylingebryst

Opskrift

billederesultat for citronkylling
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Citronkylling

4.73 fra 22 stemmer
Se den lækre opskrift på citronkylling, hvor kyllingen parteres og ovnsteges sammen med økologiske citroner, hvidløg og rosmarin.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 40 minutter min
Samlet tid 50 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 488
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 kylling - på ca. 1,5 kilo, gerne økologisk
  • 3 citroner - økologiske, ikke overfladebehandlet
  • 2 spsk akaciehonning
  • 6 fed hvidløg
  • salt
  • 2 spsk olivenolie
  • 3 kviste rosmarin

Fremgangsmåde
 

  1. Kyllingen skylles under den kolde hane og duppes tør med et stykke køkkenrulle.
  2. Partér den i over- og underlår, vinger, og brystkødet, som deles i ialt fire stykker, så du samlet har ti stykker kyllingekød. Læg dem i en alubakke eller et ildfast fad.
  3. Vask de økologiske citroner, og del dem i halve. Pres saften over kyllingestykkerne, og læg de pressede halve citroner ned blandt kyllingen.
  4. Dryp så olivenolie og akacie honning over, og krydr med groft salt. Fordel også lidt blade fra rosmarin over kyllingen.
  5. Hvidløgsfed pilles og masses flade, hvorefter de ligeledes lægges ved kyllingestykkerne.
  6. Forvarm ovnen til 190 grader varmluft, og her skal kyllingen i fadet nu steges i cirka 40 minutter.
  7. Efterfølgende hviler kyllingen 10 minutter inden servering.
  8. Citronkylling kan nydes med en perlespelt. Til fire personer anvender du tre deciliter perlespelt, der koges med en halv liter hønsefond (5 deciliter vand og hønsebouillon terning).
  9. Start dog med at svitse et finthakket skalotteløg i lidt olivenolie, og tilsæt så perlespelt, der svitses med i yderligere et par minutter.
  10. Hønsefond tilsættes, og perlespelt koges derefter i cirka 20 minutter indtil den er næsten mør. Perlespelt må gerne have lidt bid.

Næringsindhold

Kalorier: 488kcalKulhydrater: 18gProtein: 32gFedt: 33gMættet fedt: 8gFlerumættet fedt: 6gEnkelumættet fedt: 16gTransfedt: 0.2gKolesterol: 126mgNatrium: 121mgKalium: 460mgKostfibre: 3gSukker: 11gVitamin A: 277IUVitamin C: 48mgCalcium: 58mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Den færdigstegte citronkylling serveres med den foreslåede perlespelt - og evt. lidt brød.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Forsiden lige nu

Billede af kotelet a la milanese.
Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien→ Se opskriften
Lækre og nemme kartoffelpakker med hvidløg og rosmarin, der både kan tilberedes i ovn og grill. Kartoffelpakkerne er gode som tilbehør. Foto: Madensverden.dk.
Kartoffelpakker med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Grillet blomkål opskrift
Grillet blomkål med persille - sundt tilbehør→ Se opskriften
billederesultat for bananis med chokolade
Bananis (hjemmelavet is med banan og chokolade)→ Se opskriften
Persilleolie
Persilleolie (opskrift på hjemmelavet urteolie med persille)→ Se opskriften
Ugens madplan uge 28
Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
pulled pork i ovn
Pulled pork - opskrift i ovn, på grill eller i smoker→ Se opskriften
billederesultat for fetakartofler
Fetakartofler→ Se opskriften
Lækre grillspyd med mørbrad, og gode brunchpølser, der grilles fire minutter på hver side ved lav varme. Foto: Madensverden.dk.
Grillspyd med mørbrad og brunchpølser→ Se opskriften
billede til artikel om nødder og mandler
Er nødder og mandler sunde? Her får du fakta→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required