• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Kylling Piccata - italiensk kylingebryst

Kylling Piccata - italiensk kylingebryst

Kylling Piccata
5 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
43
SHARES
FacebookMessenger43PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 20. juni 2024 - Udgivet: 23. februar 2022

Kylling Piccata er en italiensk ret med citron- og kaperssovs. En lækker servering fra Italien med panerede kyllingebryster.

Kylling Piccata er en ret fra Italien, og ligesom de fleste andre italienske retter smager den skønt.

Piccata er et udtryk, der bruges om kød, som er skåret i skiver og sauteret i en smørsauce med citron og krydderier.

Så man kan altså bruge udtrykket om alt fra kalv til kylling. I dette tilfælde bruges kyllingebryst, som lige skæres igennem, før de paneres og steges.

Herefter vendes de med en smørsauce tilsat citronsaft, hvidvin og kapers. En frisk kyllingeret, som de fleste kan lide.

Opskrift på Kylling Piccata

Kylling Piccata
Karen SenecaKaren Seneca

Kylling Piccata med kapers

5 fra 3 stemmer
Kylling Piccata er en italiensk ret med citron- og kaperssovs. En lækker servering fra Italien med panerede kyllingebryster.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 20 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Italiensk
Kalorier: 295
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 4 stk kyllingebryst - halveret
  • 1 stk citron - dels til saft, dels i skiver
  • 1,5 dl hvedemel - til panering
  • 1 stk æg - til panering
  • 75 g smør
  • 1 dl hvidvin
  • 1,5 dl hønsebouillon
  • 2 spsk kapers
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Begynd med at dele citronen i to. Pres saften ud af den ene halvdel og skær den anden i skiver. Hvis citronen ikke er stor, skal du bruge halvanden.
  2. Bland salt og peber sammen med hvedemel i en dyb tallerken.
  3. Slå et æg ud i en skål, pisk det sammen.
  4. Del kyllingebrysterne på tværs, så du har otte stykker. Vend først kyllingebrysterne i æg, derefter i mel.
  5. Kom 50 gram smør på panden og steg dine kyllingebryster. De skal have 3-4 minutter på hver side. Sæt kyllingebrysterne på et serveringsfad og lav din sauce på samme pande, som du stegte kyllingerne. Du skal ikke vaske den, blot skrabe eventuelle brændte rester af.
  6. Hæld hvidvin, bouillon, citronsaft, citronskiver og kapers på panden. Lad det simre 2-5 minutter, mens du rører i det. Tilsæt den sidste del smør og rør rundt.
  7. Smag saucen til med salt og peber og hæld den over kyllingebrysterne. Nu er din Kylling Piccata klar til servering.

Næringsindhold

Kalorier: 295kcalKulhydrater: 30gProtein: 4gFedt: 16gMættet fedt: 10gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 4gTransfedt: 1gKolesterol: 42mgNatrium: 967mgKalium: 70mgKostfibre: 1gSukker: 0.5gVitamin A: 476IUVitamin C: 0.3mgCalcium: 17mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Retten kan laves på 20 minutter, så det er en god hverdagsret med masser af smag.

Opskriften er beregnet til fire personer, som får et kyllingebryst hver. Hvis det er folk med god appetit, skal du beregne halvanden til to kyllingebryster pr. personer.

Server Kylling Piccata til stegte kartofler eller pasta og en frisk salat. Og så skal der selvfølgelig et ordentligt drys parmesan udover kyllingebrysterne lige før, retten sættes på bordet.

Se andre italienske opskrifter:

Spaghetti bolognese

Hjemmelavet lasagne

Jill Bidens italienske kyllingeret

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Sarah

    oktober 19, 2022 at 12:46 pm

    Hej. Har I den originale newyorkerbyheart opskrift liggende hvor kyllingen er skåret ud og vendt med pastaskaller af en art? Den var nemlig rigtig god, men kan ikke finde den længere

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Billede af Vining bøfgryde.

Viking bøfgryde - gryderet med oksesauté

Billede af kylling i grøn aspargessauce.

Kylling i grøn aspargessauce med ærter

Uge26-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 26: Her er de bedste vine til laveste pris

Forsiden lige nu

Kyllingeret med ris i ovn
Kyllingeret med ris i ovn→ Se opskriften
Madplan uge 27
Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter→ Se opskriften
kartoffelsalat med soltørrede tomater
Kartoffelsalat med soltørrede tomater og gul peberfrugt→ Se opskriften
kyllingesatay spyd
Kyllingesatay - marinerede kyllingespyd til ovn eller grill→ Se opskriften
Billede med sort peber.
Peber - fakta og viden om sort, hvid og grøn peber→ Se opskriften
billede med kylling i fad med spidskål
Kylling i fad med spidskål, nye kartofler og asparges→ Se opskriften
billede med stikkelsbærkage opskrift
Stikkelsbærkage→ Se opskriften
Katrines yndlingsboller
Katrines yndlingsboller→ Se opskriften
billede af rabarbercrumble med kokos
Opskrift på rabarbercrumble med kokos→ Se opskriften
Affogato - italiensk kaffedessert
Affogato – nem italiensk isdessert med kaffe→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required