Kylling Piccata er en italiensk ret med citron- og kaperssovs. En lækker servering fra Italien med panerede kyllingebryster.
Kylling Piccata er en ret fra Italien, og ligesom de fleste andre italienske retter smager den skønt.
Piccata er et udtryk, der bruges om kød, som er skåret i skiver og sauteret i en smørsauce med citron og krydderier.
Så man kan altså bruge udtrykket om alt fra kalv til kylling. I dette tilfælde bruges kyllingebryst, som lige skæres igennem, før de paneres og steges.
Herefter vendes de med en smørsauce tilsat citronsaft, hvidvin og kapers. En frisk kyllingeret, som de fleste kan lide.
Opskrift på Kylling Piccata
Kylling Piccata med kapers
Ingredienser
- 4 stk kyllingebryst - halveret
- 1 stk citron - dels til saft, dels i skiver
- 1,5 dl hvedemel - til panering
- 1 stk æg - til panering
- 75 gram smør
- 1 dl hvidvin
- 1,5 dl hønsebouillon
- 2 spsk kapers
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Begynd med at dele citronen i to. Pres saften ud af den ene halvdel og skær den anden i skiver. Hvis citronen ikke er stor, skal du bruge halvanden.
- Bland salt og peber sammen med hvedemel i en dyb tallerken.
- Slå et æg ud i en skål, pisk det sammen.
- Del kyllingebrysterne på tværs, så du har otte stykker. Vend først kyllingebrysterne i æg, derefter i mel.
- Kom 50 gram smør på panden og steg dine kyllingebryster. De skal have 3-4 minutter på hver side. Sæt kyllingebrysterne på et serveringsfad og lav din sauce på samme pande, som du stegte kyllingerne. Du skal ikke vaske den, blot skrabe eventuelle brændte rester af.
- Hæld hvidvin, bouillon, citronsaft, citronskiver og kapers på panden. Lad det simre 2-5 minutter, mens du rører i det. Tilsæt den sidste del smør og rør rundt.
- Smag saucen til med salt og peber og hæld den over kyllingebrysterne. Nu er din Kylling Piccata klar til servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tip
Retten kan laves på 20 minutter, så det er en god hverdagsret med masser af smag.
Opskriften er beregnet til fire personer, som får et kyllingebryst hver. Hvis det er folk med god appetit, skal du beregne halvanden til to kyllingebryster pr. personer.
Server Kylling Piccata til stegte kartofler eller pasta og en frisk salat. Og så skal der selvfølgelig et ordentligt drys parmesan udover kyllingebrysterne lige før, retten sættes på bordet.
Se andre italienske opskrifter:
Sarah
Hej. Har I den originale newyorkerbyheart opskrift liggende hvor kyllingen er skåret ud og vendt med pastaskaller af en art? Den var nemlig rigtig god, men kan ikke finde den længere