• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Dessert › Chokolademousse - opskrift på klassisk mousse

Chokolademousse - opskrift på klassisk mousse

billede med chokolademousse
4.8 fra 39 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
194
SHARES
FacebookMessenger194PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 5. august 2020 - Udgivet: 5. august 2020

Chokolademousse er en af mine absolut favoritdesserter. Når man elsker chokolade, er der ikke noget bedre end at slutte et godt måltid af med blød, cremet og let mousse.

Opskriften er uden hverken flødeskum eller husblas, og den er god som dessert nytårsaften eller ved andre festlige lejligheder. Den kan laves dagen før.

Du kan evt. anrette den med lidt flødeskum og hakket chokolade eller valnødder, eller servere den med friske bær.

Opskriften er beregnet til fire personer, og jeg har lavet en video, hvor du også kan se fremgangsmåden.

Se også disse opskrifter:

  • Kage med hvid chokolademousse
  • Black magic kage
  • Sarah Bernhardt kager
  • Chokoladecreme

Opskrift

billede med chokolademousse
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Verdens bedste chokolademousse - nem opskrift

4.80 fra 39 stemmer
Hvordan laver man en nem og ægte chokolademousse uden fløde og husblas? Her får du min opskrift og fremgangsmåde til den lækre dessert.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
På køl - mindst 3 timer t
Samlet tid 3 timer t 20 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Kalorier: 277
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 100 g mørk chokolade - med 70% kakao
  • 20 g smør
  • 40 g pasteuriserede æggeblommer
  • 5 g vaniljesukker - svarende til en teskefuld
  • 125 g pasteuriserede æggehvider
  • 40 g sukker

Fremgangsmåde
 

  1. Den mørke chokolade hakkes groft og smeltes ved svag varme i en lille gryde. Til min bedste chokolademousse foretrækker jeg en chokolade med en kakaoprocent på 70, men det er op til dig.
  2. Når chokoladen netop er smeltet, skal du røre smør i. Gerne lidt blødt smør, der er skåret i mindre stykker. Rør chokoladen blank med snørret.
  3. Pasteuristerede æggeblommer røres sammen med lidt vaniljesukker.
  4. Rør derefter æggeblommerne hurtigt ind i chokoladen.
  5. De pasteuriserede æggehvider piskes stive sammen med sukker. Lav testen, hvor du vender skålen med æggehviderne på hovedet. Hvis de ikke falder ud, så er de pisket perfekt.
  6. Kom lidt af æggehviderne i chokolademassen, og vend det sammen.
  7. Kom derefter denne chokolademasse ned til resten af æggehviderne, som nu vendes sammen. Gerne med en dejskraber, og du skal gøre det forsigtigt, så du ikke slår for meget luft af din chokolademousse. Nu kan du anrette den i glas, hvor efter den skal på køl i et par timer.
  8. Eller komme din mousse med chokolade i en sprøjtepose, hvilket gør, at moussen kan sprøjtes pænt ud ved anretning. Lægges i køleskabet. Når du skal bruge moussen, tager du en anden sprøjtepose og sætter ønsket tyl i den. Klip så hul i sprøjteposen med chokolademoussen, hvorefter denne sættes ned i posen med tyl. Så er den klar til brug.

Næringsindhold

Kalorier: 277kcalKulhydrater: 23gProtein: 7gFedt: 17gMættet fedt: 10gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 5gTransfedt: 0.2gKolesterol: 120mgNatrium: 94mgKalium: 242mgKostfibre: 3gSukker: 18gVitamin A: 279IUCalcium: 35mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Hjemmelavet chokolademousse er klar til servering efter ca. 2 timer, men kan sagtens laves dagen i forvejen.

Når du skal servere din chokolademousse, kan du pynte dem med lidt friske bær, f.eks. hindbær eller brombær og lidt revet chokolade. Det ser festligt ud.

Eller pynt med lidt flødeskum og hakkede valnødder - det plejer jeg at gøre.

Kakaoprocent

Jeg har lavet chokolademoussen med en mørk chokolade, som ikke har for højt kakaoindhold (den jeg har brugt har 70 procent).

Det er vigtigt, fordi man så undgår at moussen bliver for bitter.

Du kan også anvende en mælkechokolade med kakaoindhold på eks. 47 procent, men så kan du med fordel anvende en større mængde. Her ville jeg nok tilsætte 200 gram chokolade.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lisbeth

    november 08, 2024 at 9:11 am

    Vil den kunne bruges som fyld til lagkage?
    Vi bager altid selv bundende og i år vil min datter gerne have et lag med chokolademousse blandet med knuste rutebiler.
    Bundende bliver bagt i en form med omkreds på 26 cm
    Hvor stor en portion vil du anbefale vi laver?

    Svar
  2. Jolanda

    august 11, 2024 at 1:20 pm

    Jeg ville engang lave en ekstra god chokolademousse til gæster, og brugte en 72% chokolade. Pyyy.. det smagte bestemt ikke godt. Vi måtte tage en is fra fryseren.
    Siden hen har jeg brugt Toms guldbarre, den blå. Det fungerer fint.

    Svar
  3. Hanna Jakobsen

    juni 03, 2022 at 3:46 pm

    Jeg bruger økologiske æg, Hvor mange skal der så bruges?

    Svar
  4. Tina

    marts 14, 2021 at 11:21 am

    uhhhmmmm det lyder lækkert 😋 jeg plejer at lave den med nougat 😋😋 det smager også virkelig lækkert.

    Svar
  5. Tina

    marts 14, 2021 at 11:20 am

    uhhhmmmm det må smage godt Cathe 😋😋 måske skulle den afprøves 😋😋

    Svar
  6. Cathe

    marts 14, 2021 at 11:20 am

    Jeg bruger skildpadder i stedet for mørk chokolade 😃

    Svar
  7. Geeta

    marts 14, 2021 at 11:19 am

    Lækkert

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Billede af Vining bøfgryde.

Viking bøfgryde - gryderet med oksesauté

Billede af kylling i grøn aspargessauce.

Kylling i grøn aspargessauce med ærter

Uge26-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 26: Her er de bedste vine til laveste pris

Forsiden lige nu

Kyllingeret med ris i ovn
Kyllingeret med ris i ovn→ Se opskriften
Madplan uge 27
Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter→ Se opskriften
kartoffelsalat med soltørrede tomater
Kartoffelsalat med soltørrede tomater og gul peberfrugt→ Se opskriften
kyllingesatay spyd
Kyllingesatay - marinerede kyllingespyd til ovn eller grill→ Se opskriften
Billede med sort peber.
Peber - fakta og viden om sort, hvid og grøn peber→ Se opskriften
billede med kylling i fad med spidskål
Kylling i fad med spidskål, nye kartofler og asparges→ Se opskriften
billede med stikkelsbærkage opskrift
Stikkelsbærkage→ Se opskriften
Katrines yndlingsboller
Katrines yndlingsboller→ Se opskriften
billede af rabarbercrumble med kokos
Opskrift på rabarbercrumble med kokos→ Se opskriften
Affogato - italiensk kaffedessert
Affogato – nem italiensk isdessert med kaffe→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required