• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Den du ved nok kage - nem opskrift på chokoladedrømmekage

Den du ved nok kage - nem opskrift på chokoladedrømmekage

billede for den du ved nok kage
4.7 fra 207 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
813
SHARES
FacebookMessenger813PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 28. februar 2025 - Udgivet: 1. august 2023

Den du ved nok kage er en af de mest populære kager i Danmark, og det forstår man godt når man har smagt denne udgave med kaffe og lækker kokosglasur.

Jeg plejer at bage den med kærnemælk, som jeg synes bare giver en bedre kage, der er mere svampet, men også med en bedre holdbarhed.

Så det vil jeg anbefale dig, men kærnemælken kan sagtens erstattes med samme mængde almindelig mælk.

Opskriften giver en kage til mindst 8 personer, og den laves i en mindre bradepande på ca. 25 gange 20 centimeter. Vil du bage kagen i en stor bradepande, skal du fordoble mængden.

Se også disse opskrifter:

  • Chokoladekage
  • Rytterkage
  • Drømmekage
  • Banan brownie

Opskrift

billede for den du ved nok kage
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Den du ved nok kage

4.72 fra 207 stemmer
Den bedste opskrift på "den du ved nok kage", der er en lækker chokolade drømmekage med kokosglasur. Kagen er let at bage og kan fryses ned.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 45 minutter min
Antal: 8 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 621
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 250 g bagesukker - eller alm. sukker
  • 2 æg
  • 225 g hvedemel
  • 25 g kakao
  • 8 g bagepulver
  • 12 g vaniljesukker
  • 150 g kærnemælk - svarende ca. til 1,5 deciliter
  • 150 g smør
Kokosglasur
  • 175 g flormelis
  • 15 g kakao
  • 10 g vaniljesukker
  • 100 g smør
  • 75 g kokosmel
  • 20 g kaffe - kold

Fremgangsmåde
 

  1. Forvarm ovnen til 200 grader almindelig over- og undervarme.
  2. Kom bagesukker og de æg i skålen til røremaskinen. Sæt piskeriset på og pisk æggemassen til en lys masse. Det tager mindst fem minutter ved en høj hastighed. Du kan også bruge en alm. elpisker.
  3. I en anden skål vejes hvedemel af sammen med kakao, bagepulver og vaniljesukker.
  4. Melblandingen sigtes ned i den færdigpiskede æggemasse, og vendes forsigtigt rundt. Brug gerne en dejskraber til det, og her må du altså ikke piske.
  5. Smørret smeltes og røres gradvist i dejen sammen med kærnemælk. Vend dejen rundt med forsigtighed indtil der er ikke er klumper af mel tilbage i dejen.
  6. Den du ved nok kage kan enten bages i et ovnfast fad på cirka 25 gange 20 centimeter eller i springform med en diameter på 25 centimeter. Afhængig af hvor høj du ønsker kagen.
  7. Beklæd fadet med bagepapir eller smør springformen grundigt, og fordel dejen jævnt.
  8. Stilles ind i ovnen, og her skal din den du ved nok kage have cirka 30 minutter. Prik i den for at sikre, at kagen er gennembagt, men en halv time plejer altså at passe fint.
  9. Tag chokoladekagen ud af ovnen og lad den køle en smule af.
  10. Imens laver du kokosglasur ved at veje alle ingredienserne til glasuren af i en gryde.
  11. Koges op og småkoger derefter et minuts tid. Kokosglasuren røres jævn.
  12. Fordel forsigtigt kokosglasuren over din chokoladekage, og lad den nu hvile en lille times tid. Så når kagen at sætte sig ordentligt.

Næringsindhold

Kalorier: 621kcalKulhydrater: 86gProtein: 7gFedt: 29gMættet fedt: 19gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 7gTransfedt: 1gKolesterol: 110mgNatrium: 532mgKalium: 156mgKostfibre: 6gSukker: 57gVitamin A: 871IUCalcium: 46mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Det er vigtigt, at den færdige "den du ved nok kage" får lov til at sætte sig inden den skæres ud og nydes.

Så lav gerne kagen i god tid, og lad den køle af.

Chokoladekagen med kokos er i øvrigt fin at fryse ned til senere brug.

Se også: Guf guf kage

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Annette

    juni 11, 2025 at 12:29 pm

    Hvis jeg ønsker at bruge natron i stedet for bagepulver, er de så sammen mængde jeg skal bruge

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juni 11, 2025 at 2:11 pm

      Hej Annette
      Yes - det er samme mængde natron. God bagelyst 🙂
      BH Holger

      Svar
  2. Heidi Trasborg Aureld

    maj 03, 2025 at 6:28 pm

    Hej
    Kan man ikke bruge sødmælk i stedet for kærnemælk?
    Hilsen Heidi

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      maj 03, 2025 at 6:34 pm

      Hej Heidi
      Det kan du tro - det kan du sagtens.
      Kærnemælken giver blandt andet lidt bedre holdbarhed, men sådan en kage er jo alligevel hurtigt væk 🙂
      BH Holger

      Svar
  3. Hanne Langebæk

    november 04, 2024 at 9:26 pm

    Altid lækker 😘👍🏼

    Svar
  4. Jolanda

    november 04, 2024 at 4:53 pm

    Yummi yummi. Den er vel nok god.

    Svar
  5. Bára

    oktober 20, 2024 at 10:04 am

    Bedste kage

    Svar
  6. Lotte Juhl Bebelottl

    august 16, 2024 at 4:11 pm

    Hvis man nu er løbet tør for flormelis, kan man så bruge almindelig sukker til toppingen?
    Tak for mange gode opskrifter
    Venlig hilsen Lotte

    Svar
  7. Helene

    august 12, 2024 at 9:54 am

    Kan man lave kagen dagen før?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      august 12, 2024 at 10:12 am

      Hej Helene
      Det kan du sagtens - og det bliver den bestemt ikke dårligere af 🙂
      God bagelyst.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  8. Jane Stormes

    maj 16, 2024 at 11:22 am

    Hvordan måler jeg 8 gr bagepulver af 🥴

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      maj 16, 2024 at 5:39 pm

      Hej Jane
      Hvis din vægt ikke kan måle det præcist (det er ikke vægte der desværre kan det), så svarer det til en teskefuld med top 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  9. Lone Mathilde Marie Jørgensen

    maj 16, 2024 at 10:44 am

    Jeg skal have gæster I pinse og vil bruge din lækre kage som dessert. Skære den ud i små klodser og servere is og lidt frisk frugt til. Det bliver altså godt. Vi får rigtig dejlig pinse vejr her I det nordjyske 🌞🌞🌞

    Svar
  10. Kristina

    maj 28, 2023 at 1:07 pm

    Kan man bruge tykmælk eller ymer i stedet for kærnemælk og bruge havregryn i stedet for kokosmel og er mængden det samme.

    Svar
  11. Kirsten

    marts 22, 2023 at 6:08 am

    Hej fra den anden side af kloden, nemligt Quadra Island, BC.
    Desværre blev kagen ikke hvad jeg havde håbet. Jeg bruger vægt til alt jeg bager, så målene var korrekte. Nyt bagepulver, med 2 års gammel kage mel, sigtet. Bagt på 200c, testet efter 30 min, var stadig rå i midten, gav den 10 minutter mere. Nu var kagen i springform høj i midten og brændt.
    Da jeg tog den ud blev kagen circa 2 cm høj i siderne og 4 cm i midten(højen). Den er tør og krummet.
    Hvad mon jeg har gjort forkert?

    Svar
  12. Tine

    februar 14, 2023 at 1:59 pm

    Kan man mon erstatte kærnemælk ned Youghurt ? Neutral selvfølgelig

    Svar
  13. Mona Danielsen

    januar 13, 2023 at 11:03 am

    Kan man bruge havregryn i stedet for kokos

    Svar
« Ældre kommentarer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Billede af Vining bøfgryde.

Viking bøfgryde - gryderet med oksesauté

Billede af kylling i grøn aspargessauce.

Kylling i grøn aspargessauce med ærter

Uge26-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 26: Her er de bedste vine til laveste pris

Vandbakkelse med hyldeblomstskum

Vandbakkelse med hyldeblomstskum - skøn sommerkage

Forsiden lige nu

Kyllingeret med ris i ovn
Kyllingeret med ris i ovn→ Se opskriften
Madplan uge 27
Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter→ Se opskriften
kartoffelsalat med soltørrede tomater
Kartoffelsalat med soltørrede tomater og gul peberfrugt→ Se opskriften
kyllingesatay spyd
Kyllingesatay - marinerede kyllingespyd til ovn eller grill→ Se opskriften
Billede med sort peber.
Peber - fakta og viden om sort, hvid og grøn peber→ Se opskriften
billede med kylling i fad med spidskål
Kylling i fad med spidskål, nye kartofler og asparges→ Se opskriften
billede med stikkelsbærkage opskrift
Stikkelsbærkage→ Se opskriften
Katrines yndlingsboller
Katrines yndlingsboller→ Se opskriften
billede af rabarbercrumble med kokos
Opskrift på rabarbercrumble med kokos→ Se opskriften
Affogato - italiensk kaffedessert
Affogato – nem italiensk isdessert med kaffe→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required