• Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Madens Verden giver dig de bedste opskrifter på alt fra chokoladekage og kanelnegle til æggekage, frikadeller og meget andet. Du finder flere tusinde opskrifter, og alle er nemme og forklarende at gå til.
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Opret bruger
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Mad
  • Kage
  • Jul
  • Airfryer
  • Dagens opskrift
  • Madplan
  • PLUS
  • Kogebog

Banan brownie med chokolade og kokos

Holger Rørby Madsen
En lækker banan brownie med chokolade og kokos, der er en tung og skøn kage til kaffen eller dessert. Foto: Katrine Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Madens Verden: Forside › Opskrifter › Kage

Oversigt over indhold

  1. Her får du min opskrift på en fantastisk banan brownie med chokolade og kokos. Kagen er nem at bage, og den smager altså himmelsk godt.
  2. Opskrift på banan brownie
  3. Ingredienser
  4. Sådan gør du
  5. Næringsindhold
  6. Noter
4.84 fra 24 stemmer
Gå til opskrift

Her får du min opskrift på en fantastisk banan brownie med chokolade og kokos. Kagen er nem at bage, og den smager altså himmelsk godt.

Banan brownie med chokolade og kokos er en lækker og tung kage, der passer godt til både kaffen og som dessert kage.

Det er lidt tung chokoladekage bagt med banan, og her har du en god og fornuftig grund til, at få brugt de overmodne bananer i frugtskålen. En ret velsmagende grund.

Der er kage nok til 12 personer i denne opskrift, da kagen er meget mættende.

Opskrift på banan brownie

4.8 fra 24 stemmer
RetKager
KøkkenAmerikansk
Arbejdstid: 35 minutter minutter
Tilberedning: 25 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time
Mængde: 12 stk
[favorite_button]
Vis favoritter Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 180 gram smør
  • 100 gram brun farin
  • 100 gram sukker
  • 200 gram mørk chokolade - hakket
  • 3 æg
  • 125 gram hvedemel
  • 60 gram kokosmel
  • 20 gram kakao
  • 10 gram vaniljesukker
  • 1 nip salt
  • 175 g banan - modne, mosede

Topping

  • 125 gram mørk chokolade
  • 20 gram smør
  • 30 gram kokosmel
Tilføj til indkøbslisteSe din indkøbsliste her Send indkøbsliste til din mobil
Undgå at skærmen slukker

Sådan gør du

  • Tænd din ovn på180 °C almindelig over.- og undervarme.
  • I en lille gryde vejes smør af sammen med sukker, brun farin og hakket chokolade. Smelt det ved svag varme og under omrøring. Tag det til side.
  • Rør æggene i et ad gangen, og her anvendes bare en grydeske.
  • I en skål blandes hvedemel med kokosmel, kakao, vaniljesukker og lidt salt.
  • Kom indholdet fra gryden ved sammen med de mosede bananer, og rør det grundigt sammen, så der ikke er lommer af mel i dejen.
  • Beklæd en lille bradepande på ca. 24 gange 18 centimeter med bagepapir, og fordel dejen jævnt i bradepanden.
  • Banan brownie med chokolade og kokos bages nu på næstnederste rille i 25 minutter. Køl derefter kagen helt af.
  • I en lille gryde smeltes smør og chokolade til pynt, som derefter fordeles over din bananbrownie, og der drysses straks med kokos.

Næringsindhold

Næringsindhold
Banan brownie med chokolade og kokos
Mængde pr. portion
Kalorier
451
% Daglig værdi*
Fedt
 
28
g
43
%
Mættet fedt
 
17
g
106
%
Transfedt
 
1
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
7
g
Kolesterol
 
78
mg
26
%
Natrium
 
148
mg
6
%
Kalium
 
302
mg
9
%
Kulhydrater
 
46
g
15
%
Kostfibre
 
7
g
29
%
Sukker
 
26
g
29
%
Protein
 
6
g
12
%
Vitamin A
 
496
IU
10
%
Vitamin C
 
1
mg
1
%
Calcium
 
35
mg
4
%
Jern
 
4
mg
22
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Mangler du en opskrift?Find alle vores opskrifter - klik her!
Kom med din mening

Noter

Lad gerne din banan brownie sætte sig helt, og derefter kan den skæres ud i 12 stykker - eller som du synes.

Kagen kan med fordel bages dagen før den skal bruges.

Se også disse opskrifter:

Brownies med valnødder

Alletiders mumse chokoladekage

Er du også træt af reklamer?Bliv plus medlem i dag!
  • DEL GERNE:  
  • 0
  • 296
  • 25
  • 10
  • 5
  • 8
  • Delt
Om Holger
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Med omkring 2 mio. brugere hver måned er madensverden.dk et af Danmarks største madmedier, og her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse, og husk du altid er velkommen til at skrive, hvis du har spørgsmål.

Idéer til aftensmad
Savner du inspiration til, hvad du skal lave til aftensmad? Så klik her og få et forslag til, hvad du kan lave. Klik igen og igen - indtil du finder lige det, du har lyst til.

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Susanne

    april 13, 2023 at 12:12 pm

    Bedste brownie 👌🏻

    Svar
  2. Lone

    marts 04, 2023 at 4:34 pm

    Kan kagen fryses?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      marts 04, 2023 at 5:08 pm

      Hej Lone
      Ja, det kan den sagtens. Og en brownie på frost holder fint i mindst to måneder.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Tommy

    marts 01, 2023 at 5:21 pm

    Skal jeg vente med at komme det smeltet chokolade/smør på til den er kølet helt af eller kan jeg gøre det mens kagen står og køler af ?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      marts 01, 2023 at 5:31 pm

      Hej Tommy
      Jeg plejer lige at lave kagen køle næsten helt af inden chokoladen kommer på.
      God bagelyst.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Jette Bille Jensen

    marts 01, 2023 at 3:13 pm

    Har bagt denne kage og synes den blev lidt flad. Er det ikke en fejl at der ikke er bagepulver i ??

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      marts 01, 2023 at 4:58 pm

      Hej Jette
      Nej, der skal ikke bagepulver i - det er en slags brownie. Så den skal være kompakt - ja, den bliver næsten lidt konfektagtig 🙂
      Og skal ikke forveksles med en mere traditionel chokoladekage.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Skriv din kommentar her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

« Dark 'n' Stormy - opskrift på populær drink med rom
Karrysuppe med kylling - nem opskrift på 25 min. »

Populært indhold lige nu

billede med blåbærcrumble kage

Blåbærcrumble - lækker crumblekage med blåbær

Danskvand kan være et godt alternativ til vand, når du skal slukke tørsten. De liflige bobler giver dejlig mundfornemmelse og skader ikke tænderne. Foto: Charlotte Mithril / Madensverden.dk

Skader danskvand tænderne eller er det en myte?

billede med hakkebøf og bløde løg på pande

Hakkebøf - opskrift på gammeldags hakkebøffer med bløde løg og sovs

billede til drømmemuffins drømmekagemuffins

Drømmemuffins - opskrift på muffins med kokostopping

Se mere populært indhold

Primær Sidebar

4.8 fra 24 stemmer
Giv stjerner eller kommentér her
RetKager
KøkkenAmerikansk
Arbejdstid: 35 minutter minutter
Tilberedning: 25 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time
Mængde: 12 stk
[favorite_button]
Vis favoritter Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Nyeste opskrifter og artikler

  • Stegte nudler med æg og kylling
  • Ny kontrol: Kun ét dansk æble indeholdt for meget sprøjtemiddel
  • Laks med blomkål og dild
  • Fedtkager - opskrift på sønderjyske fedtnødder
  • Ugens vine: 20 bud på en julevin
  • Laks i karrysauce med spidskål og gulerødder
  • Toblerone cookies - nem opskrift på 20 minutter
  • Sønderjyske herrnhut kager med sirup
  • Kålsalat med mandler og sennep
  • Ugens madplan uge 49

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Karen Seneca, journalist
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!