Her får du min opskrift på en fantastisk banan brownie med chokolade og kokos. Kagen er nem at bage, og den smager altså himmelsk godt.
Banan brownie med chokolade og kokos er en lækker og tung kage, der passer godt til både kaffen og som dessert kage.
Det er lidt tung chokoladekage bagt med banan, og her har du en god og fornuftig grund til, at få brugt de overmodne bananer i frugtskålen. En ret velsmagende grund.
Der er kage nok til 12 personer i denne opskrift, da kagen er meget mættende.
Opskrift på banan brownie
Ingredienser
- 180 gram smør
- 100 gram brun farin
- 100 gram sukker
- 200 gram mørk chokolade - hakket
- 3 æg
- 125 gram hvedemel
- 60 gram kokosmel
- 20 gram kakao
- 10 gram vaniljesukker
- 1 nip salt
- 175 g banan - modne, mosede
Topping
- 125 gram mørk chokolade
- 20 gram smør
- 30 gram kokosmel
Sådan gør du
- Tænd din ovn på180 °C almindelig over.- og undervarme.
- I en lille gryde vejes smør af sammen med sukker, brun farin og hakket chokolade. Smelt det ved svag varme og under omrøring. Tag det til side.
- Rør æggene i et ad gangen, og her anvendes bare en grydeske.
- I en skål blandes hvedemel med kokosmel, kakao, vaniljesukker og lidt salt.
- Kom indholdet fra gryden ved sammen med de mosede bananer, og rør det grundigt sammen, så der ikke er lommer af mel i dejen.
- Beklæd en lille bradepande på ca. 24 gange 18 centimeter med bagepapir, og fordel dejen jævnt i bradepanden.
- Banan brownie med chokolade og kokos bages nu på næstnederste rille i 25 minutter. Køl derefter kagen helt af.
- I en lille gryde smeltes smør og chokolade til pynt, som derefter fordeles over din bananbrownie, og der drysses straks med kokos.
Næringsindhold
Noter
Lad gerne din banan brownie sætte sig helt, og derefter kan den skæres ud i 12 stykker - eller som du synes.
Kagen kan med fordel bages dagen før den skal bruges.
Se også disse opskrifter:
Alletiders mumse chokoladekage

Susanne
Bedste brownie 👌🏻
Lone
Kan kagen fryses?
Holger Rørby Madsen
Hej Lone
Ja, det kan den sagtens. Og en brownie på frost holder fint i mindst to måneder.
Alt det bedste
Holger
Tommy
Skal jeg vente med at komme det smeltet chokolade/smør på til den er kølet helt af eller kan jeg gøre det mens kagen står og køler af ?
Holger Rørby Madsen
Hej Tommy
Jeg plejer lige at lave kagen køle næsten helt af inden chokoladen kommer på.
God bagelyst.
Alt det bedste
Holger
Jette Bille Jensen
Har bagt denne kage og synes den blev lidt flad. Er det ikke en fejl at der ikke er bagepulver i ??
Holger Rørby Madsen
Hej Jette
Nej, der skal ikke bagepulver i - det er en slags brownie. Så den skal være kompakt - ja, den bliver næsten lidt konfektagtig 🙂
Og skal ikke forveksles med en mere traditionel chokoladekage.
Alt det bedste
Holger