Nem brownie med kun fem ingredienser er den lækreste chokoladebombe og perfekt som dessert eller til den sene aften-craving. Her er opskriften.
Kender i det tidspunkt efter aftensmad, når man har lagt sig godt til rette i sofaen og skal at se en god film.
Men så melder lysten til noget sødt, og for mit vedkommende er det især chokolade, som er min aften-craving.
Denne opskrift på en nem brownie er den absolut bedste til at tilfredsstille min craving.
Opskriften består kun af fem ingredienser, hvilket er super overskueligt, og så kan den bakses sammen på bare fem minutter.
Så efter at have bagt den i et kvarter, står du med den lækreste friskbagte brownie, der er lige til at spise.
Frit valg om du vil tilføje flere ingredienser
Du kan selvfølgelig selv vælge om du vil tilføje ekstra ingredienser til opskriften, så som lidt kaffe, vanilje eller hakkede valnødder.
Men hele ideen med denne opskrift er, at det skal være en nem brownie - let og hurtig at lave og med ingredienser, som mange ofte har liggende i sit køkken.
Jeg brugte 90% mørk chokolade, da jeg holder af den stærke smag af god mørk chokolade. Med en meget mørk chokolade er det også lettere at vurdere mængden af sukker, man putter i.
Men man kan selvfølgelig godt bruge en chokolade med en lavere procent, hvis man ikke er så vild med den stærke, bitre smag, som en høj procent chokolade kan have.
Dog skal man så huske at komme en smule mindre sukker i. Uanset, hvad du vælger, er det virkelig hurtigt og let at bage disse kager.
Opskrift på hurtig og nem brownie
Ingredienser
- 100 gram mørk chokolade 90%
- 100 gram smør
- 200 gram sukker
- 2 stk æg
- 50 gram hvedemel
Sådan gør du
- Start med at smelte chokoladen og smørret sammen på lav varme i en lille gryde. Stil det til side og lade det køle ned en smule.
- I en skål tilføjes sukker. Tilføj et æg af gangen og pisk det sammen grundigt.
- Tilføj smør- og chokoladeblandingen i skålen med æg og sukker. Pisk det godt sammen.
- Tilsæt hvedemelet og bland det hele godt sammen. Det skal ikke piskes.
- Hæld dejen i en firkantet form på cirka 20 centimeter og bag brownien i en forvarmet ovn på 175 grader i cirka 15 minutter.
- Tag kagen ud af ovnen, og lad den køle ned.
- Nu er dine brownies klar til servering.
Næringsindhold
Se også disse opskrifter på kager, der smager fantastisk:
Anders
Er det 175 varmluft eller ikke man skal bage ved ?
Går ud fra det er uden så detprøver jeg ☺️
Villy
Skal den være kold førend den skæres ud??