Borscht er en østeuropæisk suppe, der får sin flotte, røde farve fra rødbeder. Men der er meget mere i suppen, som spises med creme fraiche.
Borscht har sine rødder i Østeuropa. Da kært barn har mange navne, har suppen det også.
I Polen hedder den barszcz, i Ukraine er navnet borscht. Det lyder flottere end at sige rødbedesuppe, men det er det, det er.
Suppen er en fyldig grøntsagssuppe med rødbeder, kartofler, knoldselleri, løg og gulerødder.
Den kan laves vegetarisk eller som her med oksekød, der koges helt mørt i suppen. En sund og superlækker ret.
Opskrift på borscht med creme fraiche
Ingredienser
- 600 gram skært oksekød - tern
- 2 spsk olivenolie
- 1 liter vand
- 1 stk bouillonterning - okse
- 2 medium løg
- 2 medium gulerødder - skiver
- 3 stk rødbeder
- 3 stk kartofler
- 0,5 stk hvidkål
- 4 fed hvidløg
- 1 tsk chiliflager
- 1,5 dåse flåede tomater
- 3 stk laurbærblade
- 1 spsk eddike
- 1 tsk sukker
- salt og friskkværnet peber
Servering
- creme fraiche
- dild
- rugbrød
Sådan gør du
- Skær oksekød i tern, hvis du ikke har købt det udskåret. Steg i olivenolie, til der ikke er mere rødt på kødet.
- Hæld vand over og tilsæt laurbærblade, bouillonterning samt snittet hvidkål. Bring i kog og lad derefter simre, mens du laver det andet. Skum af engang i mellem.
- Skær gulerødder i skiver, rødbeder i aflange stykker, ca. 0,5 cm x 1,5 cm, og de skrællede kartofler i tern.
- Skær løg i halve ringe og pres hvidløgsfed.
- Steg nu løg på en pande. Tilsæt resten af grøntsagerne samt hvidløg og 1 tsk chiliflager. Når du synes, at de har fået lidt farve, slukker du og hælder det hele op i gryden.
- Hæld også tomaterne i gryden og lad suppen simre en halv time.
- Hvis kødet er mørt på det tidspunkt, er suppen klar til servering. Men før du serverer, river du lige en lille rødbede ned i din borscht og koger retten et par minutter. Det pepper farven op.
Næringsindhold
Serveringstip
Server din borscht med en skål creme fraiche og en skål med hakket dild, så folk selv kan justere mængden.
Derudover er et godt rugbrød med smør en oplagt følgesvend til rødbedesuppen.
Se også andre opskrifter og artikler:

Comments
No Comments