Borscht er en østeuropæisk suppe, der får sin flotte, røde farve fra rødbeder. Men der er meget mere i suppen, som spises med creme fraiche.
Borscht har sine rødder i Østeuropa. Da kært barn har mange navne, har suppen det også.
I Polen hedder den barszcz, i Ukraine er navnet borscht. Det lyder flottere end at sige rødbedesuppe, men det er det, det er.
Suppen er en fyldig grøntsagssuppe med rødbeder, kartofler, knoldselleri, løg og gulerødder.
Den kan laves vegetarisk eller som her med oksekød, der koges helt mørt i suppen. En sund og superlækker ret.
Opskrift på borscht med creme fraiche
Ingredienser
- 600 gram skært oksekød tern
- 2 spsk olivenolie
- 1 liter vand
- 1 oksebouillon
- 2 løg
- 2 gulerødder skiver
- 3 rødbeder
- 3 kartofler
- 0,5 hvidkål
- 4 fed hvidløg
- 1 tsk chiliflager
- 1,5 ds flåede tomater
- 3 laurbærblade
- 1 spsk eddike
- 1 tsk sukker
- salt og friskkværnet peber
Servering
- creme fraiche
- dild
- rugbrød
Sådan gør du
- Skær oksekød i tern, hvis du ikke har købt det udskåret. Steg i olivenolie, til der ikke er mere rødt på kødet.
- Hæld vand over og tilsæt laurbærblade, bouillonterning samt snittet hvidkål. Bring i kog og lad derefter simre, mens du laver det andet. Skum af engang i mellem.
- Skær gulerødder i skiver, rødbeder i aflange stykker, ca. 0,5 cm x 1,5 cm, og de skrællede kartofler i tern.
- Skær løg i halve ringe og pres hvidløgsfed.
- Steg nu løg på en pande. Tilsæt resten af grøntsagerne samt hvidløg og 1 tsk chiliflager. Når du synes, at de har fået lidt farve, slukker du og hælder det hele op i gryden.
- Hæld også tomaterne i gryden og lad suppen simre en halv time.
- Hvis kødet er mørt på det tidspunkt, er suppen klar til servering. Men før du serverer, river du lige en lille rødbede ned i din borscht og koger retten et par minutter. Det pepper farven op.
Serveringstip
Server din borscht med en skål creme fraiche og en skål med hakket dild, så folk selv kan justere mængden.
Derudover er et godt rugbrød med smør en oplagt følgesvend til rødbedesuppen.
Se også andre opskrifter og artikler:
Sådan laver du hyldeblomstsaft
Sådan steger du hele rødspætter i ovn
Important: No API Key Entered.
Many features are not available without adding an API Key. Please go to the YouTube Feed settings page to add an API key after following these instructions.