Kylling med rødbeder laves i et fad i ovnen, og det er en god opskrift, når du skal bruge rester af grøntsager. Meget nem opskrift med kylling.
Her er min lækre opskrift på kylling med rødbeder og andre grøntsager.
Det er en kylling i fad, der kan laves med rester af grøntsager fra køleskabet, og en god måde at få anvendt alle grøntsager på.
Der skal selvfølgelig rødbeder i bunden af fadet, men derudover kan du kombinere med de rester af grøntsager, som du måtte have liggende.
Husk blot at skære dem ud i nogenlunde lige store og mundrette stykker, så det passer med stegetiden på kyllingen.
Opskriften er til fire personer.
Til kylling med rødbeder skal du bruge:
1 hel kylling på ca. 1,4 kylling
4 rødbeder
200 gram kartofler
3 gulerødder
1 deciliter hønsefond
2 fed hvidløg
Frisk timian
Olivenolie
Salt og friskkværnet peber
Sådan laver du kylling med rødbeder i ovn:
- Find et ildfast fad frem. Rødbeder skrælles og skæres i mundrette stykker, som kommes i fadet.
- Kartoflerne skylles og deles ligeledes i mundrette stykker. Er det små kartofler skal de blot halveres.
- Gulerødder snittes i mindre stykker, og de skal ikke skrælles. Kommes i fadet.
- Hvidløgsfed pilles og snittes helt fint, og fordeles derefter over grøntsagerne.
- Krydr med salt og friskkværnet peber, hæld hønsefonden ved og hæld også lidt olivenolie over grøntsagerne. Fordel timiankviste ud i fadet.
- Kyllingen skylles og saltes ind- og udvendigt. Læg den i fadet ovenpå grøntsagerne, og hæld også lidt olivenolie over kyllingen. Put også gerne nogle timiankviste ind i kyllingen.
- Stil fadet i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, og steg kyllingen i cirka 50 minutter.
Tag fadet ud af ovnen, partér kyllingen, læg stykkerne ovenpå grøntsagerne, hæld skyen fra kyllingen ud over grøntsagerne, hvorefter du kan stille fadet på bordet.
Serveres eventuelt med nybagte italienske flutes.
Flere artikler til dig:
-> SE OGSÅ opskrift på nem suppe med spidskål
-> SE OGSÅ den lækre pasta opskrift med tomatflødesovs og bacon
Hvad synes du om denne opskrift?
-
Kylling med rødbeder
Hvorfor varmluft - det udtører
Hej Ole
Tak for din besked, og det afhænger jo af smag og behag. Jeg har skrevet lidt om det her, da der indimellem kommer mails lige omkring problematikken med varmluft eller ej: https://madensverden.dk/faq/
Som udgangspunkt bruger jeg faktisk varmluft, og kun i særlige tilfælde almindelig over- og undervarme.
Det er muligt, at det kan udtørre kødet en anelse, men det synes jeg faktisk smager godt. Derfor kan andre selvfølgelig sagtens have en anden holdning 🙂
Og med kyllingen her synes jeg ikke det gør den store forskel, men retten kan sagtens også laves med almindelig ovnvarme.
De bedste hilsner
Holger