Opskrift på blomkål sous vide med angivelse af temperatur og tid. Resultatet er en perfekt tilberedt blomkål med lækker smag og konsistens.
Blomkål sous vide er en fremragende måde at tilberede blomkål på, hvor kålen bevarer både smag og konsistens.
Faktisk synes jeg ikke man kan tilberede den lækre blomkål på bedre måder, og det er heldigvis nemt.
Jeg plejer at give blomkål 20 minutter ved 85 grader i min sous vide, og så har kålen stadig en smule bid. Men uden at være rå.
Husk også at se disse opskrifter:
Opskrift på blomkål sous vide
Blomkål sous vide
Ingredienser
- 1 blomkål
- smør
- flagesalt
Sådan gør du
- Tænd din sous vide på 85 grader. Det er den perfekte temperatur til at tilberede din blomkål sous vide.
- Fjern blade og stok på blomkålen, og skær den derefter i cirka tre centimeter tykke skiver. Så hænger blomkålen stadig nogenlunde godt sammen.
- Læg kålskiverne i en vaccumpose, men fyld ikke posen for meget. Husk, at den skal kunne være i din sous vide.
- Læg nogle skiver smør på blomkålsskiverne, og drys også med lidt flagesalt.
- Luk poserne i en vacuummaskine, og vær sikker på at, at poserne er svejset helt til.
- Blomkål sous vide laver du nu ved at give kålen 20 minutter i det 85 grader varme vand.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Note
Den færdige blomkål sous vide kan serveres straks som tilbehør, og den smager fint som den er.
Du kan dog også vælge at stege den af på en varm pande eller grill, og så give den lidt farve.
Det giver en god smag, men vær opmærksom på, at den sous vide-tilberedte blomkål er skrøbelig. Den er simpelthen meget mør.
Du kan i øvrigt servere blomkålen som en forret sammen med lidt mayonnaise, som du smager til med hvidløgspulver og hakket purløg.
Her finder du alle opskrifter til din sous vide.
Del dine ideer og tanker med os andre her: