Se her hvordan du tilbereder laks sous vide. En hurtig guide til sous vide tilberedning af laks med eller uden skind. Med tid og temperatur.
Laks sous vide er en lækker og nem måde at tilberede laksen på, og det er ganske nemt.
Du kan med fordel tilberede en hel lakseside, og her skal du beregne 45 minutter.
Du kan også skære laksebøffer ud på ca. 125 gram pr. styk, og så kan du nøjes med 30 minutter i vandbadet.
Laks sous vide kan laves med eller uden skind. Tilbereder du laksen uden skind, kan den serveres straks.
Er laksen med skind, kan den steges på en varm pande på skindsiden i ca. 30 sekunder, så skindet bliver sprødt.
Og så vil jeg gerne lige understrege, at du skal vakuumere din laks med forsigtighed. Laksen er jo porøs og skrøbelig, så vær forsigtig!
Ønsker du at tilberede laks fra frost, skal du blot forlænge tiden i sous vide med ca. 10 minutter, så er laksestykkerne perfekte.
Opskrift
Laks sous vide - guide med tid og temperatur
Ingredienser
- 1 side laks - eller 4 laksebøffer på ca. 125 gram/stk.
- 1 spiseskefuld olivenolie
- salt og friskkværnet peber
- 1 citron - økologisk
Sådan gør du
- Indstil din sous vide til 50 grader.
- Tjek at laksen er fri for ben. Eventuelle ben fjernes let med en pincet.
- Smør laksen med lidt olivenolie, og krydr med salt og friskkværnet peber.
- Dryp lidt citronsaft over, og fordel også gerne et par skiver citron på laksen.
- Læg forsigtigt laksestykket i en vakuumpose, og vakuumer med laveste tryk, da du ellers risikerer at ødelægge den porøse laks.
- Læg posen med laks i din sous vide, og nu skal din laks sous vide have 45 minutter. Er det mindre laksebøffer på 125 gram stykket, kan du nøjes med 30 minutter.
- Tag den færdigtilberedte laks op, og nu kan den serveres straks. Du kan også vælge at stege den sous vide tilberedte laks i et halvt minut på skindsiden på en varm pande.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Laks sous vide kan serveres med ris og stuvet spinat. Gør det simpelt.
Og ellers er en hjemmelavet sauce hollandaise jo også altid en god følgesvend til laks.
Se også disse opskrifter til sous vide:
Del dine ideer og tanker med os andre her: