Stuvet spinat er meget nem at lave, og jeg synes du skal lave den med frisk spinat, som i denne opskrift. Spinaten vendes i en hvid sovs.
Stuvet spinat er sundt tilbehør med masser af vitaminer, og det smager altså bare godt.
Spinaten er fremragende som tilbehør til blandt andet frikadeller og hamburgerryg, men også til andre retter med kød.
Husk altid at skylle spinat grundigt, så al jord vaskes af. Eller spar dig selv for en del bøvl, og køb frisk spinat, der allerede er skyllet. Det er meget nemmere.
Opskriften er til fire personer.
Til stuvet spinat med friske spinat anvendes:
500 gram spinat
2 spiseskefulde smør
1 spiseskefuld hvedemel (med top)
2 deciliter grøntsagsbouillon (2 deciliter vand og en terning)
2 deciliter mælk
Reven muskatnød
Salt og friskkværnet peber
-> SE OGSÅ den lækre omelet opskrift
Sådan laver du stuvet spinat:
- Start med dampe spinaten, og det kan du gøre i enten en stor gryde eller en pande. Kom lidt vand i bunden af gryden/panden, og tilfør den friske spinat indtil den er faldet sammen.
- Når al spinat er faldet sammen, kommes den i et dørslag til afdrypning.
- Smelt et par spiseskefulde smør i gryde, og pisk melet i. Pisk derefter bouillon og mælken gradvist i indtil den rette konsistens opnås. Du kan om nødvendigt tilsætte lidt mere mælk, hvis sovsen er for tyk, men den må heller ikke blive for tynd.
- Smag den hvide sovs til med salt, peber og lidt reven muskatnød, og lad den nu småkoge i fem minutter, hvor du rører lidt i sovsen indimellem.
- Derefter kommes den afdryppede spinat i, og den røres rundt så spinaten fordeles jævnt. Serveres straks.
-> SE OGSÅ opskriften på flødekartofler med porrer og hvidløg