Bagte æbler spreder den dejligste duft i huset, som giver hyggestemning i en kold tid. Her er opskriften på en hurtig og lækker dessert.
Bagte æbler kan laves både på bålet, grillen og i ovnen. Uanset metode så er det ren hygge at dufte til de søde og syrlige æbler.
Når der så serveres enten is, creme fraiche, flødeskum eller yoghurt til, smager de bagte æbler forrygende.
Yoghurtversionen er naturligvis den mest fedtfattige. Du kan ogsp bruge skyr, men æblerne smager altså også fantastisk, hvis du serverer flødeskum til.
Denne opskrift er udviklet af den kendte kok Louise Lorang, der blandt andet er dommer i DRs 'Maddysten'.
Hun har lavet opskriften for Dansk Gartneris hjemmeside Sæson, der er et initiativ, som skal fremme danskernes frugt- og grøntsagslyst.
Mon ikke også lækkersulten bliver aktiveret med denne opskrift? Det tror vi.
Bagte æbler med granatæble
Ingredienser
- 4 store æbler
- 50 gram hakkede pistaciekerner
- 1 dl granatæblekerner
- flydende honning
- 4 spsk. tyk yoghurt
Sådan gør du
- Skyl æblerne og sæt dem i et ovnfast fad.
- Bag dem ved 180 grader i ca. 20 minutter, eller til de er helt møre og ret så rynkede.
- Servér æblerne lune med yoghurt, granatæble, honning og hakkede pistacier. Du kan også bruge creme fraiche eller flødeskum i stedet for yoghurt.
- Skær selv uden om kernehuset, når du spiser.
Her er andre opskrifter, hvor æbler har hovedrollen:

Comments
No Comments